Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/1 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ

Η Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά πραγματοποίησε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου συναντήσεις με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και κ. Νεκτάριο Σαντορινιό αντίστοιχα. Σκοπός των συναντήσεων ήταν να ενημερωθεί η Βουλευτής από τη νέα διοίκηση του Υπουργείου για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.
Ειδικότερα, η Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Υπουργό για τον προγραμματισμό του Υπουργείου ο οποίος προβλέπει παρεμβάσεις σε 8 σημεία. Μέρος αυτών η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η Ποντοπόρος Ναυτιλία, ο Θαλάσσιος Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα και φυσικά η Παιδεία με στόχευση την αναβάθμιση των κτιρίων και του εξοπλισμού των σχολών του εμπορικού ναυτικού. Το τελευταίο σημείο αποσκοπεί στη δημιουργία ικανότατων στελεχών για τον τομέα της Ναυτιλίας, ο οποίος, όπως ανέφερε ο Υπουργός, θα χρειαστεί 150.000 στελέχη την επόμενη δεκαετία με βάση και τις εκτιμήσεις  της Παγκόσμιας Ναυτιλίας.  Παράλληλα, η Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό ζητήματα που αφορούν στον Πειραιά, λαμβάνοντας τη δέσμευσή του για ανάληψη πρωτοβουλιών με απώτερο στόχο τη βελτίωση της  καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής.
Επιπρόσθετα, η Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό για τη Νησιωτική Πολιτική και την Ακτοπλοΐα και για το ενδιαφέρον του για την ορθή εκμετάλλευση  της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Περαιτέρω, συζήτησαν για ευρύτερα διοικητικά θέματα των νησιών Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών και Κυθήρων, όπως επίσης και για το πρόβλημα στις μεταφορές από και προς τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Τέλος, η Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Υφυπουργό, ευχόμενη καλή δύναμη απέναντι στις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει. Παράλληλα, επεσήμανε και τη βούλησή της να αναλάβει πρωτοβουλίες, συνδράμοντας σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της καθημερινότητας των κατοίκων του Πειραιά και Νήσων.

Πηγή: Γραφείο Τύπου Γεωργίας Γεννιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου