Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 12/1 ΑΠΟ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ - Η ΠΤΗΣΗ ΈΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΆΛΛΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Αναστάτωση προκλήθηκε στην πρωινή πτήση από Κύθηρα για Αθήνα, την Πέμπτη 12/1, όταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους εντόπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα κατά το έλεγχο συστημάτων, πριν την απογείωση, με αποτέλεσμα η πτήση να καθυστερήσει και τελικά να πραγματοποιηθεί με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας που ήρθε στα Κύθηρα.
Στις 8:25 το πρωί της Πέμπτης 12/1 το δικινητήριο τουρμποελικοφόρο αεροσκάφος τύπου ATR 42 είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τα Κύθηρα για την Αθήνα. Παρόλο που μόλις πριν από λίγη ώρα είχε φτάσει στα Κύθηρα χωρίς κανένα πρόβλημα, ξαφνικά ο κυβερνήτης στον έλεγχο συστημάτων εντόπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να αποβιβάσει τους επιβάτες και να συνεχίσει τον έλεγχο του αεροσκάφους. Λίγη ώρα αργότερα το πρόβλημα φάνηκε να διορθώνεται και οι επιβάτες ξαναεπιβιβάστηκαν, ωστόσο πριν την απογείωση το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε, αναγκάζοντας τους πιλότους να μην απογειώσουν το αεροσκάφος.
Αμέσως κινητοποιήθηκε άλλο αεροπλάνο από την εταιρεία που έφτασε λίγη ώρα αργότερα στα Κύθηρα. Οι επιβάτες που περίμεναν στο αεροδρόμιο επιβιβάστηκαν και τελικά αναχώρησαν στις 12 το μεσημέρι για την Αθήνα.
Στους επιβάτες προσφέρθηκαν κεράσματα κατά την ώρα αναμονής ενώ όποιος ήθελε από τους επιβάτες είχε τη δυνατότητα είτε να ακυρώσει το εισιτήριό του και να πάρει τα λεφτά του πίσω, είτε να κάνει δωρεάν αλλαγή ημερομηνίας στο εισιτήριό του.
Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφτασε αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας μεταφέροντας εξειδικευμένους τεχνικούς, προκειμένου να ελέγξουν το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στο πρώτο αεροπλάνο το πρωί και το είχε καθηλώσει στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων.
Τελικά όλα πήγαν καλά και στις 5:15 το απόγευμα το αεροσκάφος αναχώρησε χωρίς κανένα πρόβλημα από τα Κύθηρα.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία αρχείου Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου