Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.5.2017 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΩΝ

Συνάντηση με τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Αρωνιαδίκων είχε το βράδυ της Πέμπτης 18/5/2017 ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι κ. Κομηνός και κ. Ζαντιώτης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρουλίδου, το μέλος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κ. Κωνσταντίνος Μυλωνόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γρηγοράκης και πολλοί κάτοικοι του οικισμού και της γύρω περιοχής.

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι έκαναν αναλυτική ενημέρωση για όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, δίνοντας έμφαση στον τομέα της καθημερινότητας, όπου οι ιδιωτικές εργολαβίες στην αγροτική οδοποιία, την αποκατάσταση βλαβών δικτύων ύδρευσης και την αντικατάσταση λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού έχουν αποδώσει εξαιρετικά. Τονίστηκε ότι προχωρούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των λακούβων οδικού δικτύου, τοποθέτησης νέων πινακίδων σήμανσης (έχουν παραγγελθεί), νέων καλαθιών απορριμμάτων και παγκακιών (έχουν παραγγελθεί).
Παράλληλα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι στην Τ.Κ. Αρωνιαδίκων θα γίνει ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου των Αρωνιαδίκων (500μ.) και του δρόμου του Οσ. Θεοδώρου (200μ.) μέσα από τη δημοπράτηση του έργου της δημοτικής οδοποιίας αξίας 310.000€ που θα δημοπρατηθεί εντός των επομένων 2 μηνών. Έγινε επίσης αναφορά στη διαδικασία νομιμοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων - παιδικής χαράς προκειμένου να γίνει αξιοποίησή τους, στην αναγκαιότητα παραλλαγής δικτύου ύδρευσης που έχει συμπεριληφθεί στον φετινό προϋπολογισμό, στην ανακαίνιση της δεξαμενής της Σκληρής που δημοπρατείται σύντομα (μαζί με άλλες εγκαταστάσεις ύδρευσης), στην επικαιροποίηση της μελέτης ανάπλασης της Πλατείας Αρωνιαδίκων που προωθείται καθώς και στο θέμα της καθαριότητας για την οποία εκφράστηκε πλήρης ικανοποίηση.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη έγκριση ποσού 2.000.000€ από το ΠΕΠ Αττικής που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση υπερσύγχρονων συστημάτων τηλεδιοίκησης, τηλεελέγχου και εκσυγχρονισμού όλου του δικτύου ύδρευσης, μέσα από τα οποία θα επιτευχθεί βελτιστοποίηση πολλών παραμέτρων στο δημοτικό δίκτυο σε όλο το νησί και θα εξοικονομηθούν σημαντικές ποσότητες νερού που σήμερα χάνονται.
Έγινε τοποθέτηση των Αντιδημάρχων και ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του δεσμεύθηκαν ότι οι ενημερωτικές συναντήσεις ανά Τοπική Κοινότητα θα συνεχιστούν.
Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου