Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

TO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 2019 TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Κυθήριες και Κυθήριοι
Αντικυθήριες και Αντικυθήριοι
Φίλες και φίλοι

Η γιορτή των Χριστουγέννων μας καλεί και πάλι να ανταλλάξουμε ευχές και σκέψεις. Οι ευχές μας είναι - λίγο πολύ - οι ίδιες κάθε χρόνο. Οι σκέψεις μας, όμως, ειδικά φέτος, πρέπει να είναι διαφορετικές και βαθύτερες από κάθε άλλη χρονιά. Έχουν περάσει 2019 χρόνια από τότε που γεννήθηκε ο Χριστός και οι βασικές ανθρώπινες αξίες παραμένουν ζητούμενο. Η ειρήνη, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση, η κατανίκηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ο στιγματισμός κάθε ανθρώπου ή κατάστασης που διαφέρει από τα συνηθισμένα και από όσα θεωρούμε ως «κανονικά», αποτελούν τις προκλήσεις της εποχής μας στις οποίες οι σημερινοί ηγέτες ακόμα δεν έχουν δώσει πειστικές απαντήσεις.
Ταυτόχρονα, νέα ζητήματα αναφύονται. Η παγκόσμια κλιματική κρίση, το μεταναστευτικό, οι χιλιάδες μαρτυρικοί θάνατοι αθώων χριστιανών - σύγχρονων μαρτύρων στα μουσουλμανικά κράτη, η τραγική υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, είναι απειλές που μας κυκλώνουν καθημερινά.
Η γιορτή των Χριστουγέννων προβάλει και πάλι ως ευκαιρία αναστοχασμού και αποφάσεων όχι μόνο για τα προσωπικά μας ζητήματα, αλλά κυρίως για όσα προβλήματα αφήνουμε άλυτα στα χέρια των παιδιών μας. Χριστούγεννα σημαίνει ελπίδα, απλότητα, ειρήνη.
Σε τοπικό επίπεδο, ας ενισχύσουμε φέτος τη νέα κοινωνική δομή του Δήμου μας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από το οποίο ωφελούνται περίπου 55 οικογένειες του Δήμου μας. Ας αγοράσουμε ένα δώρο λιγότερο για τον εαυτό μας και αυτά τα χρήματα ας τα διαθέσουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Είναι μια πράξη βαθιάς αγάπης που θα μας κάνει να νοιώσουμε τί πραγματικά σημαίνουν τα Χριστούγεννα.
Σε όλες και όλους τους Κυθήριους και Αντικυθήριους, όπου Γης, στους ξενιτεμένους μας, στους 20 ακρίτες των Αντικυθήρων, στους φοιτητές και τους στρατευμένους μας, σε όσους σε πείσμα του χειμώνα παραμένουν στα νησιά μας για τις γιορτές, σε κάθε δημότη του Δήμου μας ξεχωριστά, εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα! Υγεία, χαρά, αγάπη και ευτυχία για κάθε οικογένεια.

Στράτος Χαρχαλάκης
Δήμαρχος
Φωτογραφία αρχείου: PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου