Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ 20/7

Ο Διοικητής και το Δ.Σ του ΓΝ-ΚΥ Κυθήρων ¨Τριφύλλειο¨, σας ανακοινώνουν την εγκατάσταση και λειτουργία ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ λειτουργίας Real Time PCR για την ταχεία ανίχνευση του νέου Κορωνοϊού SARS COV 2.
Ο Αναλυτής έχει τη δυνατότητα εκτός του συγκεκριμένου ιού, να ανιχνεύει διάφορες ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις και άτυπες πνευμονίες, σε διάστημα περίπου μιας ώρας από τη λήψη δείγματος.
Η εκτέλεση μοριακών ελέγχων για την ανίχνευση του Κορωνοϊού στο Νοσοκομείο μας, εκτός από τις πραγματικές ιατρικές ανάγκες σε οξέα περιστατικά με συμπτώματα λοίμωξης COVID-19, θα εμπνεύσει το αίσθημα ασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους των Κυθήρων αλλά και  στους επισκέπτες, γεγονός καθοριστικής σημασίας για την αύξηση και ομαλή τουριστική κίνηση την περίοδο αυτή στο νησί μας.
Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας.  Αποτελεί μια ενέργεια που θωρακίζει το Νοσοκομείο Κυθήρων και μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και γρήγορα τα όποια περιστατικά και να συνεχίσουμε την πολύ σοβαρή προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα μένοντας ασφαλείς.

Με τιμή
Ο Διοικητής
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠ. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ

Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου