Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/7 Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΤΣΑΡΤΕΡ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ, ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ



Την Πέμπτη 30 Ιουλίου αναμένεται να προσγειωθεί στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων ''Αλέξανδρος Αρ. Ωνάσης'' η πρώτη πτήση τσάρτερ για το 2020 με τουρίστες από την Ολλανδία.
Λόγω της πανδημίας του Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου και προστασίας από τις υπηρεσίες του αεροδρομίου και την πολιτική προστασία, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εισαγόμενου κρούσματος από το εξωτερικό.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αερολιμενάρχη κ. Σταύρο Παϊζάνο, μας ενημέρωσε πως ο Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, έχουν ήδη παραληφθεί τα τεστ και το πρωί της Πέμπτης αναμένεται στο αεροδρόμιο Κυθήρων κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας με ναυλωμένη πτήση, μεταφέροντας εξειδικευμένο προσωπικό που θα πραγματοποιήσει τα τέστ στους τουρίστες και αυθημερον θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να έχουμε άμεσα τα αποτελέσματα.
Επίσης από το απόγευμα της Τετάρτης 29/7 θα διαμορφωθεί ο χώρος εντός της αίθουσας αφίξεων για την διενέργεια των τέστ. Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γιώργος Μεγαλοκονόμος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του  Αερολιμενάρχη κ. Παϊζάνου και το Νοσοκομείο Κυθήρων θα παραχωρήσει εξοπλισμό για την διαμόρφωση του χώρου διενέργειας των τέστ.
Οι απευθείας πτήσείς τσάρτερ με τουρίστες από το εξωτερικό, αποτελούν μια σημαντική ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ωστόσο φέτος λόγω της πανδημίας του covid-19 θα πραγματοποιηθούν μόνο κατά την περίοδο από 30/7 έως 3/9.
Κατά τη διάρκεια της Πέμτπης 30 Ιουλίου και μετά την άφιξη του τσάρτερ από την Ολλανδία, θα πραγματοποιηθεί απολύμναση στους χώρους του αεροδρομίου Κυθήρων.

Επιμέλεια δημοσίευσης - κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Πληροφορίες: Σταύρος Παϊζάνος
Φωτογραφία: PhotoCerigo
Φωτογραφία αρχείου
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου