Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ 27.6.2020 - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 27/6 το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τα Κύθηρα συνοδευόμενος από στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή το άνοιγμα των αεροδρομίων της Χώρας στις διεθνείς πτήσεις από την 1η Ιουλίου. Τον Υφυπουργό υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και ο Αερολιμενάρχης και ακολούθησε τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων (Πρόεδρος ΕΕΠΚΑ, Διοικητής Νοσοκομείου, Πυροσβεστική, Αστυνομία).
Έγινε αναλυτική ενημέρωση για την διαδικασία ελέγχου όλων των επισκεπτών από χώρες του εξωτερικού που θα αφιχθούν με πτήσεις charter, η οποία θα είναι αυστηρή και με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα ασφαλείας. Επιπλέον, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης παρουσίασε τις ενέργειες που έγιναν κατά την πρώτη φάση της πανδημίας και εξήρε την εξαιρετικού επιπέδου συνεργασία όλων των τοπικών αρχών αναφορικά με την πιστή τήρηση των μέτρων.
Ο Υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. επεσήμανε την ανάγκη πιστής τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας τονίζοντας ότι «η υγεία είναι πάνω από όλα».
Συζητήθηκαν επίσης και ζητήματα πυρασφάλειας και ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Υφυπουργό να παραστεί στα εγκαίνια του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποταμού που θα γίνουν σε λίγες ημέρες, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη νέου θεσμικού πλαισίου για την διάνοιξη και τον καθαρισμό ζωνών πυρασφάλειας προκειμένου να μην υπάρχουν οι γνωστές εμπλοκές και καθυστερήσεις από τα Δασαρχεία και τις υπόλοιπες υπηρεσίες.













Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου