Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 13/4

Συμμετείχα σήμερα 13/4 σε 2 σημαντικές τηλεδιασκέψεις.
Η πρώτη αφορούσε τα τεράστια προβλήματα των δασικών χαρτών και συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκουδήμου, Προέδρου της Επιτροπής Χωροταξίας της ΚΕΔΕ, με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων) κ. Κωνσταντίνου Αραβώση. Έθεσα με επίταση όλα τα ανακύψαντα προβλήματα και ανακοινώνω ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γιώργος Αμυράς αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου και θα επισκεφθεί τα Κύθηρα μετά το Πάσχα προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, το οποίο η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να επιλύσει.
Συμμετείχα επίσης σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και όλους τους Δημάρχους της Αττικής, με θέμα το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Τα Κύθηρα έχουν επιλύσει το σημαντικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ετοιμάζουμε την Β΄ Φάση των έργων που θα στοχεύει στη διαλογή στην πηγή, στη διαχείριση των ειδικών μορφών απορριμμάτων (ΑΕΚΚ, κατσίγαρος, έλαια κ.λπ.) και σε ακόμα πιο καινοτόμες λύσεις στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Από την Περιφέρεια αναμένεται η δωρεά εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων, ενώ ο Δήμος μας ξεκινάει το Πάσχα το πρόγραμμα συλλογής γυαλιού σε ειδικούς κάδους, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου