Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΟΙ ΞΕΝΟΙ, Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΤΑΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως «στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19, σε στενό συντονισμό και με την πολύτιμη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διοργάνωσε τον εμβολιασμό των αλλοδαπών μελών των ξένων διπλωματικών και προξενικών αποστολών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η εν λόγω πρωτοβουλία αναλήφθηκε στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας».
Τα δύο αυτά υπουργεία είναι όμως που φέρουν άμεση ευθύνη για την σκανδαλώδη έλλειψη συντονισμού που έχει παραλύσει κάθε προσπάθεια εμβολιασμού των ξένων υπηκόων στην Ελλάδα. Εάν βρέθηκε τρόπος να παρακαμφθεί η δαιδαλώδης και αναποτελεσματική ελληνική γραφειοκρατία στην περίπτωση των ξένων διπλωματών, γιατί όχι και στους υπόλοιπους συμπατριώτες τους;
Αξίζει να τονισθεί πως κανείς από τους ενδιαφερόμενους που εδώ και δύο μήνες συμπλήρωσαν τις τρεις (!) παραλλαγές της φόρμας για την έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ στη πλατφόρμα www.emvolio.gov.gr δεν έχουν λάβει την παραμικρή απάντηση, και πως ακόμα δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις στο ΚΕΠ Κυθήρων από τα σχετικά υπουργεία. Προσωπική επιστολή που εστάλη προς τον υπουργό  ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη στις 24/3 εκθέτοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ξένοι υπήκοο στα Κύθηρα παραμένει αναπάντητη.
Στο σημείο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να αρχίσουν καμπάνια διαμαρτυρίας στρεφόμενοι προς τις εθνικές τους εφημερίδες, ιστοσελίδες και ταξιδιωτικά κυρίως blogs, με την ελπίδα πως αυτή ίσως επιτελούς συγκινήσει την αταραξία της τερατώδους ελληνικής γραφειοκρατίας.

Αναρτήθηκε σήμερα 1 Απριλίου από Kythera Group, https://www.facebook.com/KytheraGroup/

Πηγή: Γιάννης Σταθάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου