Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΔΗΜ. ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΔ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η σημαντική παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Κυρίας Ζαχαράκη Σοφίας στα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. στο Λειβάδι Κυθήρων σηματοδότησε την εκκίνηση συγκεκριμένων διεργασιών με θέμα τον Τουρισμό στα Κύθηρα με την ιδιαιτερότητα του και τις πτυχές που τον διέπουν. Η συνάρτηση του Τουρισμού με τον Αθλητισμό και τη Γαστρονομία τέθηκαν ως θέματα της ανάπτυξης και προώθησης του εναλλακτικού Τουρισμού για το νησί των Κυθήρων αξιοποιώντας την ιδιομορφία και τη μοναδικότητα του.  
Ως πρώτο εμπόδιο στα ως άνω, διαπιστώθηκε και διατυπώθηκε η ως γνωστή κακή συγκοινωνία του νησιού. Η διεύρυνση του Αεροδρόμιου και της λειτουργίας του θεωρείτε ως θεμελιώδης λίθος για την ανάπτυξη του Τουριστικού Προϊόντος που μπορούν να προσφέρουν τα Κύθηρα σε Ελληνικό αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο. Τουριστικά προϊόντα όπως είναι ο Καταδυτικός, ο Γαστρονομικός, ο Περιπατητικός και Θρησκευτικός Τουρισμός.
Ξεχωριστό κεφάλαιο υπήρξε η ανάδειξη των γαστρονομικών υλικών των Κυθήρων με έμφαση στο μέλι, στο παξιμάδι, την ελιά, το αλάτι με την ιδιαίτερη επεξεργασία του και αλλά σημαντικά τοπικά προϊόντα που μπορούν να συνδράμουν και να παρουσιαστούν σε όλο τον κόσμο μέσα από παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες τεχνοτροπίες σε γευστικούς συνδυασμούς δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο Κυθηραϊκό, γαστρονομικό πλούτο. 
Η αποτύπωση, ανάδειξη και στοχοποίηση όλων αυτών θα έχουν αφετηρία το προσεχές Φθινόπωρο με εξειδικευμένες ενέργειες, παρουσιάσεις και υλοποιήσεις για ένα ονειρικό ταξίδι στα μαγικά Κύθηρα που μόλις άρχισε.

Πηγή: Δημ. Τ.Ο. ΝΔ Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου