Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ANTINERO II'' - ΣΤΙΣ 30/7 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Μετά την επιτυχία του προγράμματος ''Antinero Ι'' την Άνοιξη του 2022, το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, υλοποιούν το πρόγραμμα ''Antinero II'', που περιλαμβάνει τον καθαρισμό χιλιάδων στρεμμάτων δασών, τη συντήρηση δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών, προϋπολογισμού 70 εκατομμυρίων ευρώ, με τα Κύθηρα να συμπεριλαμβάνονται στις περιοχές που επιλέχθηκαν για το 2023!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του σταθμού μας, από την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουλίου και για ένα μήνα, θα ξεκινήσει και θα υλοποιείται στο νησί μας το πρόγραμμα ''Antinero II'' σε 3 περιοχές: στα δάση του Καψαλιού, του Ποταμού και του Γερακαρίου.
Ο Δήμος Κυθήρων το 2022 δεν είχε συμπεριληφθεί στο αντίστοιχο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης να διεκδικήσει και να πετύχει φέτος, την συμπερίληψη του νησιού μας στο ''Antinero II''. με απόφαση του πρώην Υφυπουργού κ. Γιώργου Αμυρά, τον οποίο ο κ. Χαρχαλάκης είχε ενημερώσει σχετικά.
Τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στα Κύθηρα 12 άτομα, μέλη  συνεργείων, που στην πορεία θα αυξηθούν και διενεργήσουν εργασίες καθαρισμού και δημιουργίας εστεγασμένων αντιπυρικών ζωνών στα δάση του Γερακαρίου, του Καψαλιού και του Ποταμού, με την εποπτεία του Δασαρχείου Πειραιά φυσικά και των αρμόδιων αντιδημάρχων.
Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού και το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει, είναι πολύ σημαντικό που αυτές οι εργασίες θα υλοποιηθούν και θα προστατεύσουν τους βασικούς πνεύμονες πρασίνου του νησιού μας.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου