Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΨΑΛΙ PARKING;

Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου, το νησί τώρα αρχίζει να γεμίζει από κόσμο και τα πρώτα προβλήματα στο θέμα της στάθμευσης στο Καψάλι Κυθήρων έκαναν ήδη την εμφάνισή τους.
Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που για ακόμη μια σεζόν, το βρίσκουμε μπροστά μας και πραγματικά αναρωτιόμαστε πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν και τι πρέπει να γίνει, για να αποκτήσει ένα απ' τα πιο τουριστικά μέρη του νησιού μας parking;
Πέρα απ' την ταλαιπωρία πολλών οδηγών που ορισμένες ώρες της ημέρας, δεινοπαθούν για να βρουν (κι αν βρουν) μια θέση στάθμευσης, σε κάποια σημεία η παράνομη στάθμευση οχημάτων γίνεται επικίνδυνη.
Πιο συγκεκριμένα στο σημείο πριν την κατηφόρα που βγαίνει κοντά στο Υδραγωγείο, πολλοί επισκέπτες που επιλέγουν να κάνουν το μπάνιο τους στην παραλία Σπαραγαρίο, παρκάρουν τα οχήματά τους πάνω στο δρόμο, (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία δεξιά) με αποτέλεσμα η μία λωρίδα να σχεδόν να καλύπτετε με σταθμευμένα οχήματα.
Οι διαθέσιμοι χώροι στο λιμάνι και στον πίσω γυαλό, είμαι περιορισμένοι και στενοί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για στάθμευση μεγάλου αριθμού ΙΧ οχημάτων και ειδικά λεωφορείων.
Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν λύσεις και στο κομμάτι της καλύτερης σήμανσης κι ελέγχου, του που μπορεί κάποιος να παρκάρει χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλα διερχόμενα οχήματα αλλά και στο κομμάτι εύρεσης χώρων parking.
Η Τοπική Κοινότητα και η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν ότι ειναι δυνατόν, έστω και τώρα για να βρεθεί λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα του Καψαλίου.

Πηγή: Παναγιώτης Μπαχτής
TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου