Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2024 - ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 11/2, ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Την Τετάρτη 31/1, στο Πάνω Λιβάδι Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε παρουσία της διοργανώτριας αρχής και εκπροσώπων των ομάδων, η κλήρωση των αγώνων για το νέο Τοπικό Πρωτάθλημα Κυθήρων 2024, που θα ξεκινήσει στις 11 Φεβρουαρίου!
Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν 5 ομάδες: ο Αστέρας Κυθήρων, η Betarades, ο Μπεκατσιακός, η Remal Madrid και η Chaos United.
Το πρωτάθλημα θα έχει 2 γύρους και οι αγώνες θα διεξαχθούν, καιρού επιτρέποντος στο γήπεδο ποδοσφαίρου ''Παναγιώτης Σπ. Μάγειρος'' στο Πάνω Λιβάδι.

Διαιτητές της διοργάνωσης θα είναι οι:
Μαγουλάς Νίκος
Σουρής Ζαχαρίας
Φρατζής Σπύρος

Από την κλήρωση προέκυψαν οι εξής διασταυρώσεις:

1η Αγωνιστική:
Μπεκατσιακός - Betarades
Remal Madrid - Chaos United

2η Αγωνιστική:
Μπεκατσιακός - Remal Madrid
Betarades - Αστέρας κυθήρων

3η Αγωνιστική:
Remal Madrid - Αστέρας Κυθήρων
Μπεκατσιακός - Chaos United

4η Αγωνιστική:
Chaos United - Betarades
Μπεκατσιακός - Αστέρας Κυθήρων

5η Αγωνιστική:
Αστέρας Κυθήρων - Chaos United
Betarades - Remal Madrid

Ακολουθούν οι κανόνες της επικείμενης διοργώσης και οι συνθέσεις των ομάδων:

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στο νησί μας θα ακολουθηθούν και θα τηρηθούν αγωνιστικοί και ηθικοί κανόνες. Η βάση τους θα είναι ο γενικός κανονισμός ποδοσφαίρου όπου γνωρίζεται ήδη από την αυτοκέφαλη διαιτησία μας και παράλληλα θα προστεθούν  παράμετροι από την διοργανώτρια αρχή για την διατήρηση του ήθους και του τοπικού φιλικού επιπέδου.

Σε ομαδικό επίπεδο η ομάδα δεν τιμωρείται για αποσπασματικές αντιαθλητικές και αντιανθρωπιστικές ενέργειες παίκτη. Εάν όμως δύο ή περισσότεροι παίκτες της ίδιας ομάδας ξεκινήσουν τέτοιες, τότε επιβάλλεται ποινή στην ομάδα, όπου αποφασίζεται από την διοργάνωση και τους αρχηγούς των ομάδων, πλην του αρχηγού της ομάδας  που βρίσκεται υπό πειθαρχικό έλεγχο.
Ενταύθα:
Εάν παίκτης ομάδας ξεκινήσει επεισόδιο με βιαιοπραγίες ή φτύσιμο σε διαιτητή ή οποιονδήποτε άλλον τότε υπάρχει αυτόματος αποκλεισμός του παίκτη από το πρωτάθλημα και η ομάδα του -2 βαθμούς. Καμία ένσταση δε γίνεται δεκτή για τέτοιο σκοπό.
Εξύβριση Θείων ή οικογένειας σε διαιτητή ή οποιονδήποτε άλλον τιμωρείται με κόκκινη κάρτα και αποκλεισμός παίκτη για τους δύο επόμενους αγώνες. Καμία ένσταση δε γίνεται δεκτή.
Εάν παίκτης λάβει τρεις (3) κίτρινες κάρτες, αποκλείεται από τον επόμενο αγώνα.
Η διαιτησία είναι αυτοκέφαλη και θα προφυλαχθεί από την διοργανώτρια αρχή. Για τον λόγο αυτό ο διαιτητής του αγώνα με τους βοηθούς του μπορούν να προτείνουν τιμωρία για κάθε ενέργεια που θεωρούν παραβατική προς τους κανόνες.
Κάθε ημίχρονο διαρκεί 35 λεπτά, με ενδιάμεση επτάλεπτη παύση. Καμία άλλη παύση δεν επιτρέπεται.
Μπορούν να γίνουν απεριόριστες αλλαγές σε έναν αγώνα υπό την εποπτεία των τριών διαιτητών.
Τα ελεύθερα λακτίσματα είναι έμμεσα ή άμεσα σύμφωνα με τον διαιτητή.
Τα τάκλιν στον αντίπαλο παίκτη απαγορεύονται και τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα.
Αντιαθλητικά μαρκαρίσματα τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα και συζητείται η περαιτέρω ποινή του παίκτη από την διοργανώτρια αρχή και τους αρχηγούς των ομάδων πλην του αρχηγού της ομάδας του υπαιτίου.
Ενστάσεις από ομάδες μπορούν να γίνουν για οποιονδήποτε λόγο και εξετάζονται εν συνεχεία από την διοργανώτρια αρχή. Απάντηση σε αυτές θα δίνονται εντός πέντε ημερών, αρκεί το περιεχόμενο της ένστασης ή του αιτήματος μπορεί να υλοποιηθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.
Αγαπητοί μας φίλοι, κύριος σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσουμε μία ωραία αθλητική συνήθεια που θα συνοδεύει τις όμορφες Κυριακές μας. Μικροί και μεγάλοι να ξέρουν ότι κάθε (σχεδόν, γιατί έχουμε και τοπικά δρώμενα) Κυριακή παίζονται αγώνες στο γήπεδο με πρωταγωνιστές τους εγχώριους ποδοσφαιριστές. Αυτός ο σκοπός θα διαφυλαχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο και έτσι θέσαμε αυστηρούς αντιαθλητικούς κανόνες. Ας απολαύσουμε τα παιχνίδια μας, ας γίνει θέμα συζήτησης στα καφενεία μας για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και ας προσελκύσουμε περισσότερους κοντά μας την επόμενη χρονιά.
Θα διατηρείται ομάδα στο facebook ώστε να μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Για την διοργάνωση αυτήν έχουν βοηθήσει πολλοί συμπατριώτες μας όπου και θα αναφερθούμε μελλοντικά.
Εκ της διοργανώτριας αρχής του ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ
ΣΟΦΙΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
ΦΑΤΣΕΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Οι συνθέσεις των ομάδων:




Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου