Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΤΑΞΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ HELLENIC HIGHSPEED, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΥΘΗΡΑ - ΝΕΑΠΟΛΗ - ΚΥΘΗΡΑ 18/2 (VIDEO - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ)

Από τις 15 Φεβρουαρίου βρίσκεται στο νησί μας κι εκτελεί καθημερινά (πλην Τετάρτης) δρομολόγια από τα Κυθηρα για τη Νεάπολη και δύο φορές τη βδομάδα για τα Αντικύθηρα, το ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ HELLENIC HIGHSPEED.
Η δρομολόγησή του είναι έκτακτη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και θα διαρκέσει εως τις 29 Φεβρουαρίου, για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας με την ηπειρωτική χώρα, μετά την πρόσκρουση του ΑQUA JEWEL στον κυματοθραύστη στο Διακόφτι.
Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην άγονη των νησιών μας ένα τόσο γρήγορο και σύγχρονο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, έτσι ο Παναγιώτης Μπαχτής μαζί με τον επαγγελματία εικονολήπτη κ. Βαλέριο Καλοκαιρινό το μεσημέρι της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου πραγματοποίησαν το δρομολόγιο από Κύθηρα για Νεάπολη με επιστροφή για ένα μίνι αφιέρωμα - παρουσίαση αυτού του εξαιρετικού πλοίου.
Είχαμε τη χαρά μαζι με αρκετούς συμπατριώτες μας να συνταξιδεύουμε με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Στράτο Χαρχαλάκη και τον Αντιδήμαρχο Κυθήρων και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Καλλίγερο.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδίου μας παραχώρησαν συνέντευξη ο Πλοίαρχος του πλοίου Cpt Δημήτρης Σκουρτανιώτης και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, για την άψογη φιλοξενία τον Πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα, καθώς και την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Hellenic Seaways (Attica Group).
Τους ευχόμαστε καλά ταξίδια και υπενθυμίζουμε σε όλους τους κατοίκους κι επισκέπτες των νησιών μας, πως όσοι ταξιδέψουν μέχρι τις 29/2 το εισητήριο είναι μηδενικό και για τους επιβάτες και για τα οχήματα!

Τεχνικά χαρακτηριστικά Ε/Ο - Ο/Γ HELLENIC HIGHSPEED
Μήκος: 100μ
Πλάτος: 17,11
Ταχύτητα: 34 κόμβοι
Μεταφορική ικανότητα: 727 επιβάτες και 156 οχήματα

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και το video μαζί με τις συνετέυξεις από το ταξίδι:

Αναχώρηση από τα Κύθηρα
Το πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα!
Άφιξη στη Νεάπολη

Αποβίβαση - επιβίβαση κι άμεση αναχώρηση για Κύθηρα

ο Παναγιώτης Μπαχτής με τον Cpt Δημήτρη Σκουρτανιώτη
ο Παναγιώτης Μπαχτής με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Στράτο Χαρχαλάκη 

(από αριστερά) ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, ο Cpt Δημήτρης Σκουρτανιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καλλίγερος και ο Παναγιώτης Μπαχτής
(από αριστερά) ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, ο Cpt Δημήτρης Σκουρτανιώτης, ο κ. Βαλέριος Καλοκαιρινός και ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Δημήτρης Καλλίγερος
Άφιξη στα Κύθηρα

(από δεξιά) ο κ. Βαλέριος Καλοκαιρινός μαζί με τον Παναγιώτη Μπαχτή
και το video:


Επιμέλεια δημοσίευσης - συνεντεύξεις: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Video - επιμέλεια - φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PHOTO CERIGO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου