Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πειραιάς, 28/12/2011

«Παρέμβαση για το οδικό δίκτυο των Κυθήρων»

Εναλλακτική πρόταση για την ανακατασκευή της Γέφυρας Μάκρωνα από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής κατέθεσε ο Σπύρος Σπυρίδων, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του έργου, στις 20 Δεκεμβρίου, στη σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Σπυρίδων πρότεινε, μάλιστα, το ποσόν των 1.844.000 Ευρώ που έχει προϋπολογιστεί για το έργο και θα αντληθεί μέσω του ΕΣΠΑ, να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση του κεντρικού οδικού άξονα του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο κ. Σπυρίδων ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η ανακατασκευή της Γέφυρας Μάκρωνα είναι οπωσδήποτε χρήσιμη για τα Κύθηρα, όμως όσοι γνωρίζουμε το νησί και έχουμε επισκεφθεί την περιοχή του έργου, αντιλαμβανόμαστε ότι η εκτιμώμενη δαπάνη, πάνω από 1,8 εκατομμύρια Ευρώ, είναι μεγάλη για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Μπορούμε λοιπόν να διαθέσουμε, για να αναβαθμιστεί σημαντικά η λειτουργικότητα της γέφυρας, ένα ποσόν της τάξης των 200.000 Ευρώ από τους πόρους της Περιφέρειας και να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την βελτίωση του κεντρικού οδικού άξονα των Κυθήρων, η οποία είναι επίσης απαραίτητη. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε προσφέρει διπλή υπηρεσία στους πολίτες, όχι μόνον κατασκευάζοντας ένα ακόμα χρήσιμο έργο, αλλά και επενδύοντας τα χρήματά τους, τα χρήματα όλων μας, με μεγαλύτερη αποδοτικότητα», τόνισε ο κ. Σπυρίδων.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, τ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας & Δήμαρχος Πόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου