Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πειραιάς εορτάζει τον πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Σεραφείμ προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη Ιερά Μνήμη του Πολιούχου Πειραιώς Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, ύστερα από πρόσκληση του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων και Αντικυθήρων προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησε – εκτός του επιχωρίου Μητροπολίτου – και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Υπουργός Αναπληρωτής Παιδείας καθηγητής κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος εκπροσωπών την Κυβέρνηση, ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος, όλες οι πολιτικές, δημοτικές, περιφερειακές και στρατιωτικές αρχές του Πειραιά, η μαθητιώσα νεολαία, εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων και χιλιάδες Πειραιώτες.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων και Αντικυθήρων τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει για τη ζωή των χριστιανών η ορθόδοξη πίστη την οποία ο Άγιος Σπυρίδων υπερασπίστηκε κατά του Αρείου στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο (325, Νίκαια της Βιθυνίας) όπου με το θαύμα της κεράμεως έδειξε το τριπρόσωπον της Αγίας Τριάδος. Τόνισε επίσης πως πρέπει να απόσχουμε από κάθε διδασκαλία και πλάνη που δεν έχει σχέση με την ορθόδοξη πίστη μας και πως η σημερινή κρίση που βιώνουμε είναι πρωτίστως πνευματική, καθώς έχουμε απομακρυνθεί από το θέλημα του Θεού.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μεγαλοπρεπή λιτανεία της εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη του Πειραιά, στην οποία προπορεύθη ευλογών ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων και Αντικυθήρων.


Κείμενο: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωτογραφίες: Συνοδοιπορία/Στάθης Τσιμούρης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου