Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Το καρναβάλι της Νεάπολης ενάντια στην οικονομική κρίση, προς απάντηση όσον πιστεύουν ότι οι ακρίτες αυτής της περιοχής το βάζουν εύκολα κάτω.
Φυσικά και όχι!
Έχοντας πάντα στο πλευρό τους το  «Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ», όλους τους Συλλόγους, τον Ναυτικό Όμιλο Βατίκων, τη δυναμική και έντονη παρουσία της κ. Φανής Φερδιανάκης της φιλαρμονικής μας, που μαζί με τα παιδιά μας κάθε φορά μας χαρίζουν υπέροχες και ανεπανάληπτες στιγμές, σε μια λοιπόν συλλογική προσπάθεια από συνδιοργανωτές, συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους ντόπιους και μη, αναβιώνουν και προστατεύουν ένα έθιμο, που δεν γνωρίζουν την προέλευση του αλλά το υιοθετούν και το υποστηρίζουν και ανανεώνουν το ραντεβού  για το 2013 – 2014 και έπεται συνέχεια!!!
Γιατί πάνω από όλα διατηρούν την ανάγκη, στο να περνάνε καλά και  προστατεύουν όσο μπορούν, την πολύτιμη αρμονία των σχέσεων που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, υπερασπιζόμενοι στο δικαίωμα μιας πραγματικά ανθρώπινης ζωής!
Τα  Θέματα στο φετινό μας καρναβάλι ήταν στον αριθμό 10.
· Τα παιδιά της φιλαρμονικής με σχολικές ποδιές και εμείς ανατρέχουμε σε μνήμες παλιές μα τόσο γνώριμες.

· Ο παιδικός σταθμός φέτος έκλεψε την παράσταση αφού τις στολές και την παρουσία τον μικρόν μας κλόουν θα ζήλευε και το τσίρκο Μεντράνο χωρίς να το παίζουν υπεράνω.
· Τα παιδιά των νηπιαγωγεία μας ντυμένα πιγκουίνοι, μας μετέφεραν στην Αλάσκα, ζώνοντας λόγο χαμηλού οικονομικού βαρομετρικού, κι άλλο τα σακάκια.
· Το παιδιά του Δημοτικού σχολείου του Κάμπου ντυμένα χίπης μας μετέφεραν σε μια αλησμόνητη εποχή, που από ότι υποδηλώνεται δεν είναι και ανεπιστρεπτί.

· Τα παιδιά του Γυμνασίου ντυμένα πουλιά σε ένα ταξίδι ζωής που φέρνουν την ελπίδα, στη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που περνά τη πιο μεγάλη καταιγίδα.
· Ο Αγ. Νικόλαος με θέμα «πριν και μετά την κρίση». Μια κρίση που επιτέθηκε στο ανθρωπογενές οικονομικό-κοινωνικό οικοδόμημα, που με τόσες θυσίες και αγώνες χτίστηκε και σαν χάρτινος πύργος γκρεμίστηκε.


· Πολιτιστικός Σύλλογος Ελίκας με θέμα «Σκάκι». Και όντως αν η ζωή ήταν παιχνίδι, θα ήταν σκάκι.
  
· Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης ντυμένα ροκάδες, μας στέλνουν το μήνυμα «κι αν είμαι ΡΟΚ μη μας φοβάσαι» μόνο αν φορέσουμε γραβάτες.

· Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης με θέμα «Έχει ο καιρός γυρίσματα» στέλνει ένα σαφές μήνυμα. Και οι κάλπες τουμπαρίσματα.

· Τέλος η ωραία κοιμωμένη η δραχμή μας, ακόμα κι ως έργο του Χαλεπά τονίζει ότι παραμένει και αναμένει της επιστροφής το γυρισμό χωρίς καθόλου δισταγμό.




Πηγή / Φωτογραφίες: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου