Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΤΣΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ

Δημήτρης Φατσέας
Δημοτικός Σύμβουλος

Το πολιτικό ατόπημα του δημάρχου Κυθήρων κ. Κουκούλη να προσκαλέσει στο Δημαρχείο υποψήφιο πολιτευτή, αδιάφορα σε ποιο κόμμα ανήκει - το ίδιο θα ίσχυε για οποιονδήποτε- οργανώνοντας δεξίωση και προσφέροντας αναμνηστικές πλακέτες, υπό το πρόσχημα της δωρεάς ελάχιστης ποσότητας «Τονοτίλ», έχει θορυβήσει το μεγαλύτερο μέρος του Κυθηραϊκού λαού.
Και τούτο γιατί ο κ. Κουκούλης αποδεικνύει με την ενέργεια του αυτή ότι δεν είναι Δήμαρχος όλων των Κυθηρίων, όπως απαιτεί το αξίωμα που του εμπιστεύθηκε ο Κυθηραϊκός λαός, αλλά είναι δήμαρχος κομματικών γραφείων και μάλιστα εκτός Κυθήρων.
Σε μια εποχή που η αξιοπιστία και η εκτίμηση των πολιτών προς τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα είναι, δικαίως, στο ναδίρ, μετά τα τραυματικά και οδυνηρά βιώματα των Ελλήνων πολιτών, δεν δικαιολογείται ένας δήμαρχος να επιμένει σε παλαιοκομματικές μεθόδους και μεθοδεύσεις εντελώς χρεοκοπημένες στη συνείδηση των πολιτών. Αποδεικνύει έτσι ότι σε πρώτη προτεραιότητα δεν βάζει τα συμφέροντα του τόπου του, αλλά τα κομματικά συμφέροντα άλλων κύκλων.
Κανείς δεν φέρνει αντίρρηση ότι κάθε ανιδιοτελής προσφορά είναι δεκτή, αν βέβαια δεν αποτελεί συγκαλυμμένη κομματική προπαγάνδα. Και ο καθένας καταλαβαίνει πως πρέπει να γίνεται δεκτή κάθε τέτοια καλόπιστη προσφορά. Εν προκειμένω τα φάρμακα όφειλαν να παραδοθούν στο νοσοκομείο. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει ο δήμαρχος ότι «…το νοσοκομείο είναι κλειστό κύκλωμα…» και πρέπει ως εκ τούτου να οργανωθεί φιέστα στο δημαρχείο για να δοξασθεί ο πολιτευτής!!
Ο κόσμος αναζητά νέα πολιτικά ήθη και ένα άλλο πολιτικό σύστημα, του οποίου η αξιοπιστία θα βασίζεται στον θεσμικά και συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό έλεγχο. Μεθοδεύσεις και τερτίπια παλαιοκομματικής έμπνευσης - σαν κι αυτό του κ. δημάρχου - αποδεικνύουν ότι οι κύκλοι αυτοί συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, οδηγώντας τον τόπο στο μαρασμό και την απογοήτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου