Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2.10.2012

Κατά την διήμερη επίσκεψή του στην Αθήαν (27 και 28 Σεπτεμβρίου) ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Θεόδωρος Κουκούλης, είχε σημαντικές επαφές για θέματα του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην Συνάντηση – σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental μεταξύ 42 Γάλλων Δημάρχων μελών της Ενώσεως Α.ΜΙ.F. (Association des Maires, de l’ ile-de France) και 31 Δημάρχων καθώς και 15 Αντιδημάρχων, Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων και Γενικών Γραμματέων Δήμων της Αττικής. Κατά τη σύσκεψη αντιλόγησαν απόψεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Δήμους της χώρας, όπως αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, η βελτίωση τεχνικών ανακύκλωσης, η εξοικονόμηση ενέργειας, η χρήση μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον ,η εξέταση τρόπων ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερο και μόνιμο αποτέλεσμα στον τομέα της καθαριότητας, η δημιουργία συνεργασιών μεταξύ Δήμων και η εξέλιξή τους σε μητροπολιτικές ενώσεις κ. άλλα.

Η σύσκεψη – συνάντηση εργασίας οργανώθηκε από το Ελληνο- γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ενώ την ενδιαφέρουσα αυτή συσκεψη χαιρέτησαν ο Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Εμπορικού ή Βιομηχ. Επιμελητηρίου κ. Χριστόφορος Χατζόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ,κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Επίσης, ο κ. Δήμαρχος μαζι με τον Βουλευτή Ά Πειραιώς, κ. Κώστα Κατσαφάδο, είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη 
Συζητήθηκαν τα θέματα της οικονομικής καχεξίας των Δήμων , της αντιπαραγωγικής γραφειοκρατίας, καθώς και το θέμα της Εγχωρίου Περιουσίας , το οποίο - λόγω της Μεταρρύθμισης του Καλλικράτη- παραμένει νομοθετικά μετέωρο.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς οι αναγκαίες διαδικασίες ώστε να αρθεί το νομοθετικό κενό και να καταστεί δυνατόν , ώστε να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εγχωρίου Περιουσίας. Τέλος, ο κ. Δήμαρχος μετέφερε στον κ. Υπουργό την ομόφωνη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στην σχεδιαζόμενη ενοικίαση της νησίδας Χύτρας από τον Οργανισμό Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας διευκρινίζοντάς του ταυτόχρονα ότι η εν λόγω νησίδα δεν ανήκει στην Κτηματική Υπέρεισμα του Δημοσίου , αλλά στο Δήμο μας και ότι την διαχειρίζεται η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας.
Επίσης, ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε την Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής, όπου είχε συνεργασία με ομάδα μελετητών για να προωθήσει της επιλύσεις του θέματος διαχειρήσεως των απορριμμάτων των Κυθήρων και τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων ( Χ.Υ.Τ.Α).
Τέλος είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, κ. Ελευθέριο Κεχαγιόγλου, στην έδρα του Δικτύου για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Μικρών Νησιών που θα διεξαχθεί στα Κύθηρα από 5-7 Οκτωβρίου.


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου