Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30.11.2012 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 30-11-2012 στις 5 το απόγευμα. Παρόντες ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Κουκούλης, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων Π. Πρωτοψάλτης καί Β. Πρωτοψάλτης, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Πρωτοψάλτης καί Ν. Μεγαλοκονόμος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Κασιμάτης, Σ. Βενέρης, Α. Λαχανάς, Κ. Καρύδη, Α. Κορώνη, Γ. Κ. Κομηνός, Δ. Φατσέας, Ε. Λουράντος.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν δύο, όπως τα είχαν ζητήσει οί έξι Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καί αφορούσαν την επιτροπή εγχωρίου περιουσίας.
1. Σύγκληση δημόσιας συγκέντρωσης με ανοιχτή συζήτηση  γιά ενημέρωση καί διαβούλευση σχετικά μέ το μέλλον της Εγχωρίου Περιουσίας.
2. Αναστολή κάθε πρότασης ή απόφασης του Δ.Σ. που άπτεται του θέματος.
Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αυστραλία, ευχαρίστησε τους ομογενείς γιά την υποδοχή καί την φιλοξενία που του επεφύλαξαν, ανακοίνωσε δε ότι σε λεπτομερές  Δ. Τ. θα αναφερθεί σε όλες τις  συναντήσεις καί εκδηλώσεις πού είχε στην Αυστραλία. Επίσης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που γίνονται γιά την αποτροπή της συγχώνευσης της ΔΟΥ Κυθήρων με την ΔΟΥ Σπάρτης.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Β. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στις ζημιές που προξένησε η νυχτερινή νεροποντή στο οδικό δίκτυο, καί ζήτησε ενημέρωση για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε στα Αντικύθηρα το απόγευμα της Πέμπτης 29-11-2012, ή οποία πήρε διαστάσεις, κινδύνευσαν σπίτια στον οικισμό του Ποταμού καί οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Ευχαρίστησε τους κατοίκους γιά την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη την νύχτα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία ολοκληρώθηκε με την άφιξη πυροσβεστικού οχήματος από τα Κύθηρα.
Συζητήθηκαν επίσης καί επτά θέματα πρό ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ αυτών η ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο της  προσφυγής,  στό Συμβούλιο της Επικρατείας, γιά αναστολή και αναίρεση της υπουργικής απόφασης που καταργεί την ΔΟΥ Κυθήρων καί η απονομή τιμητικής διάκρισης στον ομογενή Ευάγγελο Νοταρά, γιά την προσφορά του στά Κύθηρα καί τους Κυθηρίους της Αυστραλίας. Το μετάλλιο του Δήμου καθώς καί το τιμητικό δίπλωμα θα αποδώσει ο καθηγητής καί Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Λεοντσίνης  κατά το ταξίδι του στην Αυστραλία. Εγκρίθηκε ομόφωνα επίσης η πρόσληψη, γιά σύμβαση 8μηνης διάρκειας, ενός οδηγού γιά τις ανταποδοτικές υπηρεσίες στα Κύθηρα καί ενός εργάτη γιά τις ίδιες υπηρεσίες στα Αντικύθηρα.
Για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει δημόσια συζήτηση στις 15-12-2012 στην αίθουσα του Κυθηραικού Συνδέσμου στις 5.30 το απόγευμα. Το δεύτερο θέμα της αναστολής της απόφασης αποσύρθηκε.   Εισηγήσεις και προτάσεις μπορούν όσοι δεν θα παραβρεθούν στην συγκέντρωση,    να αποστείλουν στην  διεύθυνση 
info@kythira.gr


Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - Photo Cerigo
Δήμος Κυθήρων
Γραφείο Τύπου &Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου