Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.12.2012 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 7/12

Συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 7-12-2012 στις 7 το απόγευμα, υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του Αδαμαντίας Κορώνη. Παρόντες οι αρχηγοί των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Πρώτοψάλτης καί Βρεττός  Πρωτοψάλτης, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Πρωτοψάλτης    καί Νίκος Μεγαλοκονομος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στράτος Κασιμάτης, Σταυρός Βενέρης, Αντώνης Λαχανάς, Γιώργος Κ. Κομηνός, και Δημήτρης Φατσέας. Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Κουκούλης   απουσίαζε, αφού βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν δύο. Κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές γιά αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των Σχολείων   και επικύρωση των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής καί των διαδικασιών ανάθεσης,  της  μεταφοράς    των μαθητών γιά το σχολικό έτος 12-13. Από τα 48 δρομολόγια που πραγματοποιούνται, υπήρξε ενδιαφέρον γιά 6 από αυτά, για την μεταφορά κυρίως των   μαθητών στο Γυμνάσιο καί Λύκειο,  με Λεωφορεία  συνολικής δαπάνης 215.425 €.Τα υπόλοιπα δρομολόγια, κυρίως με ΤΑΞΙ θα καλυφθούν από την περιφέρεια. Ο Δήμος ήδη εξοφλεί τους μεταφορείς γιά το διάστημα του περσινού σχολικού έτους γιά  τα  δρομολόγια που είχε την ευθύνη και έχει παρατείνει τις συμβάσεις του για τρείς ακόμη μήνες το νέο σχολικό έτος.
Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η αντιπρόεδρος  του Συμβουλίου διάβασε επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της LANE  Μανώλη Γαλανάκη,  η οποία απευθυνόταν στον Πρόεδρο, τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους  και τα (Μέλι) του Δημοτικού Συμβουλίου!!! Σε αυτήν εκφράζει την έκπληξή του γιατί δήθεν ο πρόεδρος θα επέτρεπε την     συζήτηση στο ΔΣ πρό ημερήσιας διάταξης,  θεμάτων της Ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών χωρίς την ΛΑΝΕ!!!. Διαμαρτύρεται,  γιατί όπως ισχυρίζεται γνωρίζει ακριβώς τις διαδικασίες αφού έχει θητεύσει επί μακρόν στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Δηλώνει δε ότι διατηρεί κάθε νόμιμο δικαίωμα της εταιρείας για προτροπή σε παρανομία Δημοσίων Λειτουργών!!!
Είναι εμφανές ότι ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος εβρίσκετο σε σύγχυση όταν έγραφε αυτό το ανορθόγραφο καί ακαταλαβίστικο γράμμα. Το Συμβούλιο ήταν έκτακτο, έγινε για συγκεκριμένο θέμα καί δεν προβλεπόταν να γίνει συζήτηση για το ακτοπλοϊκό.

Το θέμα αυτό είναι πράγματι πολύ σοβαρό, απασχολεί την κοινωνία των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, κανείς δεν επιθυμεί να αλλάξει ή καλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία που έχουμε, κατά κοινή ομολογία, τα τέσσερα τελευταία χρόνια καί όλοι θέλουν να συνεχίσουν τα δύο πλοία "Βιτσέντζος Κορνάρος" και "Πορφυρούσα" να εξυπηρετούν τα νησιά μας. Οταν θα γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο γιά αυτό το θέμα θα ενημερωθούν οι δύο εταιρείες να παραβρεθούν.

Δήμος Κυθήρων
Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης
Φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου