Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ 25/2

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων έλαβε χώρα την Τετάρτη 25/02 στη 1 το μεσημέρι, ύστερα από σχετικό αίτημα του κ. Δημάρχου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάζαρο Βέζο. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα συμβάντα των τελευταίων εβδομάδων αναφορικά με την εκτέλεση των δρομολογίων άγονων γραμμών δημόσιας υπηρεσίας που έχει αναλάβει να εκτελεί η εταιρεία ΛΑΝΕ μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, που πάντα παρεμβαίνει με σωφροσύνη αλλά και δυναμισμό σε κάθε τοπικό πρόβλημα, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, αρχών και κάτοικοι του νησιού.
Όλες οι πτέρυγες του Δ.Σ. συμφώνησαν ότι το ζήτημα της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των Κυθήρων και Αντικυθήρων είναι πολύπλοκο και δισεπίλυτο, ενώ όλοι εξέφρασαν την άποψη ότι η ΛΑΝΕ οφείλει άμεσα να επαναφέρει την ομαλότητα στα εγκεκριμένα δρομολόγιά της, που έχουν διαταραχθεί τις τελευταίες εβδομάδες για πολλούς λόγους. Το Δ.Σ. ομόφωνα ενέκρινε κείμενο 14 θέσεων – σημείων που παρουσίασε ο κ. Δήμαρχος, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων την άμεση αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας προς τη ΛΑΝΕ καθώς και επιφυλασσόμενο ετέρων νομικών ενεργειών σε περίπτωση που με υπαιτιότητα της εταιρείας δεν εκτελείται σωστά η ισχύουσα σύμβασή της με το Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, συμφωνήθηκε να κληθεί ο εκπρόσωπος της Εταιρείας στα Κύθηρα προκειμένου να γίνει διαλογική συζήτηση στο Δ.Σ. σχετικά με όλα τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Παράλληλα, το Δ.Σ. εξέφρασε την αναγκαιότητα διατήρησης δύο τουλάχιστον ξεχωριστών γραμμών, της τοπικής και της περιφερειακής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του προς την εταιρεία που εξυπηρετεί τη γραμμή της Νεάπολης για την έως σήμερα θετική συμβολή της στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του κ. Δημάρχου στη νέα ηγεσία του ΥΕΝ και προσωπικά στον κ. Δρίτσα, που από την πρώτη στιγμή έδειξε όχι μόνο τη γνώση του επί του θέματος, αλλά κυρίως την θέλησή του να βοηθήσει τη νησιωτική Ελλάδα με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο θαλάσσιων μεταφορών, που θα περιορίζει τα σημερινά προβλήματα που βιώνουν τα νησιά. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. ελήφθη στο Δήμο και επιστολή του κ. Δρίτσα σχετικά με το θέμα η οποία και αναγνώστηκε δημόσια.
Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά (διαδικτυακά) από το TSIRIGO TV. 

Η ομόφωνη υπερψήφιση όλων των προτάσεων που έθεσε ο κ. Δήμαρχος, οι οποίες έτυχαν μερικών τροποποιήσεων/αλλαγών από το Δ.Σ., αποτελεί ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τα νησιά μας, οι κάτοικοι, οι φορείς, οι αρχές, όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ. και κάθε δημότης, αντιμετωπίζουν το σοβαρότατο αυτό θέμα ενωμένοι, με ομόνοια, συνεργασία και σύμπνοια.






















και το video:



Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Επιμέλεια Δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου