Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από την εκδημία προς Κύριον του μακαριστού Μητροπολίτου από Κυθήρων και Αντικυθήρων πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου στη Χώρα Κυθήρων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Ιερέων της νήσου.
Παρούσα σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του ΔΣ καθώς και αρκετός κόσμος. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου, κατά το οποίο ωμίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, ο οποίος ανέλυσε τα κύρια χαρακτηριστικά τόσο της προσωπικότητος του εκλιπόντος, ήτοι αγάπη προς όλους, ανεξικακία, πραότητα, ηρεμία, σωφροσύνη, αλλά και τόλμη και αποφασιστηκότα, όσο και της επταετούς ποιμαντορίας του στα Κύθηρα, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν αφενός η οριστική κάθαρση από τις γνωστές πράξεις αναξίων ρασοφόρων, όσο και η επανασύσταση των ποιμαντικών, τελετουργικών, φιλανθρωπικών και κοινωνικών δράσεων της τοπικής Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος, λίαν συγκεκινημένος, περιέγραψε μέσα σε ολίγα λεπτά τα 55 χρόνια προσωπικής, οικογενειακής και πνευματικής σύνδεσής του και γνωριμίας με τον μακαριστό Κύριλλο, που η Θεία Οικονομία τον έφερε εις διαδοχή του στην Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι στις 10 Ιουλίου 2015, λίγες μέρες πριν συμπληρώσει 10 έτη ευδόκιμης αρχιερατείας στα Κύθηρα, θα τελεστεί αγιορείτικη ιερά αγρυπνία στο Ιερό Προσκύνημα της Μυρτιδιώτισσας με τη συμμετοχή Αγιορειτών Πατέρων προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Κυρίλλου καθώς και δύο μεγάλων πνευματικών μορφών με καταγωγή από τα Κύθηρα, του γέροντος π. Γεωργίου Καψάνη και του αειμνήστου Ιερέως του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας Ιεροθέου Τριφύλλη.










και το video:


Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωτόγραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου - PHOTO CERIGO
Κάμερα: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου