Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Η διοργάνωση της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα την ελιά αποτελεί την πρώτη μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κυθήρων σε συνεργασία με φορείς και ανθρώπους του πολιτισμού, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα διασπείρονται καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο.
Στόχος των εκδηλώσεων αυτών θα είναι αφενός η παρουσίαση και ενίσχυση τοπικών σχημάτων και καλλιτεχνών στο μέτρο του δυνατού, αφετέρου η εξωστρέφεια με την πρόσκληση σχημάτων από άλλα μέρη της Ελλάδας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν είτε σε ανοικτούς δημόσιους χώρους, είτε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοντολιανίκων, είτε σε κτήρια και προαύλια σχολείων και πάντως σε χώρους που καλύπτουν τις βασικές παραμέτρους ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό και τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι, ο χώρος του Δημοτικού Ανοικτού Θεάτρου στον Ποταμό δεν θα χρησιμοποιηθεί από το Δήμο για καμία εκδήλωση, καθώς δεν διαθέτει εγκεκριμένη πυρασφάλεια, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές του και ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους παρευρισκόμενους (έχει ολοκληρωθεί μόνο η κτηριακή νομιμοποίηση του Θεάτρου με βάση το νόμο περί αυθαιρέτων). 
Η Δημοτική Αρχή προωθεί ήδη την εκπόνηση μελέτης ολοκλήρωσης όλων των υποδομών του Θεάτρου (πυρασφάλεια, οικοδομικές εργασίες, εξοπλισμός, ηχητικά, φωτισμός, προσβάσεις ασφαλείας και ΑμΕΑ, σήμανση κινδύνου κ.λπ.) την οποία θα υποβάλει προς την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση του έργου. Μόνο τότε θα μπορέσει το Θέατρο να λάβει νόμιμη άδεια λειτουργίας και να πληρεί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας που τίθενται από το Νόμο και είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Φορείς, ιδιώτες και νομικά πρόσωπα που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το Θέατρο μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών και τη νόμιμη αδειοδότησή του, θα το κάνουν με αποκλειστική δική τους ευθύνη και έγγραφη δέσμευση καθώς τα ζητήματα ασφάλειας των δημοτών και επισκεπτών είναι πάρα πολύ σοβαρά και η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να τα παρακάμψει.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου