Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.8.2015

Σε τοποθέτηση φωτοσημαντήρα ασφαλείας στην Πλατειά Άμμο προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο την Τετάρτη 12/08/2015. Μετά την καταστροφή μέρους της προβλήτας του οικισμού, το ΔΛΤ και ο Δήμος ζήτησαν από το αρμόδιο Υπουργείο τις προδιαγραφές για τον φωτοσημαντήρα, μετά τη λήψη των οποίων το ΔΛΤ προέβη στη σχετική προμήθεια και τοποθέτηση, καλύπτοντας τη δαπάνη εξολοκλήρου με ίδιους πόρους. Η πόντιση έγινε καθ΄ υπόδειξη της οικείας Λιμενικής Αρχής και με προσωπική παρουσία του Προϊσταμένου του Β΄Λιμενικού Τμήματος Αγ. Πελαγίας, ενώ το στίγμα του σημαντήρα καταγράφεται από την Υπηρεσία Φάρων του Π.Ν.

Στη διαδικασία τοποθέτησης συμμετείχαν υπάλληλοι του Δήμου, ο Πρόεδρος με μέλη του ΔΛΤ και κάτοικοι της περιοχής, καθώς και ο προμηθευτής που έκανε ειδικό ταξίδι στην Αθήνα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο σημαντήρας ακολουθεί πλήρως τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται από το Νόμο και τις σχετικές διατάξεις. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι ύστερα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια ποσόν 12.000€ για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης του λιμένος της Πλατειάς Άμμου. Προϋπόθεση για την έναρξη των μελετών είναι η έγκαιρη υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, ενώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί μεγαλύτερο ποσό προκειμένου να εκπονηθούν όλες οι μελέτες που απαιτούνται, καθώς τα λιμενικά έργα έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και χαρακτηριστικά και απαιτούν σειρά αδειοδοτήσεων λόγω της φύσης τους.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου