Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - Δ.Τ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΘΗΡΙΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΥΣ & ΣΥΝΘΕΤΕΣ 23.8.2015

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συνεχίζοντας τις  προσπάθειές του για τα Κύθηρα και τον πολιτισμό τους, οργάνωσε και παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία στις 23 Αυγούστου 2015 στο θέατρο Καψαλίου «ΖΕΙΔΩΡΟΣ» σπουδαία μουσική εκδήλωση.
Η χορωδία «Κεύθος» επανέλαβε τη συναυλία  που είχε πραγματοποιήσει,  με πολλή μεγάλη επιτυχία, στις 9 Μαΐου 2015 στην Αθήνα  στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».
Η χορωδία ερμήνευσε τραγούδια των κυθήριων συνθετών και στιχουργών Κλέωνος Τριανταφύλου (Αττίκ), Ν. Φατσέα και Ι.Πρινέα, καθώς και του νέου συνθέτη Παναγιώτη Λευθέρη .
Οι 25 κυθήριοι χορωδοί, με μαέστρο τον κ. Τίμο Λιγνό και  πιανίστα την κα Μαριλίνα Τζελέπη, μας  ταξίδεψαν νοσταλγικά με τις μελωδικές ερμηνείες τους και μας ενθουσίασαν.
Πλήθος κόσμου, κυθηρίων και φίλων, πλημμύρισε το  πανέμορφο θέατρο «Ζείδωρος» και χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους συντελεστές. Την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Γιάννης Ζερβός. Η κα Ελένη Χάρου συντόνισε την εκδήλωση και ερμήνευσε με τη γλυκιά φωνή της δύο τραγούδια του Αττίκ.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών υπόσχεται να συνεχίσει παρόμοιες συνεργασίες που αναδεικνύουν τα Κύθηρα.
Ο Αντιπρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Γιάννης Ζερβός καλωσορίζει τον κόσμο στην εκδήλωση
Από δεξιά ο Γενικός Γραμματέας του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων κ. Νίκος Γλυτσός, ο εφημέριος της Χώρας πατέρας Φρουμέντιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, ο μαέστρος της χορωδίας ''Κεύθος'' κ. Τίμος Λιγνός και ο Καθηγητής Συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κασιμάτης. 
Η φιλόλογος - ιστορικός κα. Ελένη Χάρου παρουσίασε την εκδήλωση κι ερμήνευσε τραγούδια Κυθηρίων δημιουργών


Κατάμεστο το θέατρο ''Ζείδωρος'' στο Καψάλι Κυθήρων 
Τραγούδι και χορός στην σκηνή του θεάτρου ''Ζείδωρος'' 


Η χορωδία ''Κεύθος'' επί το έργον


Η υπόκλιση στο θερμό χειροκρότημα του κόσμου
Το Δ.Σ. του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών μαζί με τη χορωδία ''Κεύθος'' στη σκηνή
Δελτίο Τύπου: Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών
Φωτογραφίες - λεζάντες: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου