Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ: ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ!

Με αυτή την ρήση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Χαρχαλάκης σήμερα στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Με τις ίδιες λέξεις ακριβώς είχε ξεκινήσει, την μακροσκελή ανακοίνωσή του χθες τις μεταμεσονύκτιες ώρες, διαμαρτυρόμενος για την αντίδραση των Κυθηρίων στις "φήμες", έτσι χαρακτήρισε το πραγματικό γεγονός της σύλληψης του συνεργάτη του, για παιδική πορνογραφία.
Οι παραινέσεις πρός τους άλλους να υπηρετούν την αλήθεια εξαντλήθηκαν, ήταν τόσο πολλές, ώστε δεν περίσσεψε τίποτα για τον ίδιο.
Για μιά ακόμη φορά λέει ψέματα. 
Προσπαθεί να εμφανίσει τον "ύποπτο", έτσι αποκαλεί τον συλληφθέντα, ως συνεργάτη δικό μας!
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο συλληφθής κακοποιός ήταν πολέμιος της παράταξής μας, αυτό αποδεικνύεται από σωρεία ενεργειών και δηλώσεών του σε βάρος στελεχών μας.
Ήταν δε υποψήφιος ή οργανωτής στις αντίπαλες παρατάξεις σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. 
Αντίθετα ο κ. Χαρχαλάκης συνεργάζεται μαζί του συνεχώς και αδιαλείπτως.
Μετά δε την ανάληψη της Δημαρχίας του αναθέτει αρκετά καθήκοντα!
Με την 663/2014 απόφασή του, 24-11-2014, τον τοποθετεί μέλος της επιτροπής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς!
Με την 9/2015 απόφασή του, στις 8-1-2015, τον τοποθετεί στην 5μελή οργανωτική επιτροπή για την μελέτη και επεξεργασία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, πρόεδρος της επιτροπής ο ίδιος ο Δήμαρχος!!!
Με ανακοίνωση του στις 3-9-2015 τον ορίζει υπεύθυνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα! 
Τον διόρισε σε ευαίσθητο πόστο με παιδιά, χωρίς καμμία εγγύηση καταλληλότητας, με ποιά κριτήρια τον επέλεξε για τέτοια θέση, θέση που δεν υπήρχε, αφού η Βιβλιοθήκη εντάχθηκε στο ΝΠ του Δήμου, το Πολιτιστικό Κέντρο.
Καλούμε τον κ. Χαρχαλάκη να αφαιρέσει άμεσα τα καθήκοντα που έχει αναθέσει στον συλληφθέντα.
Να τον αποπέμψει από την Δημοτική Βιβλιοθήκη και να αναθέσει σε νομικό να ερευνήσει αν στο υλικό που βρέθηκε έχει εμπλέξει παιδιά από το νησί μας. 
Να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία για προστασία των κατοίκων του νησιού μας.
Ετσι θα σβήσει η ανησυχία των γονιών και γενικότερα των Κυθηρίων, τα υπόλοιπα δημιουργούν την σύγχυση και τις φήμες.
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, επιτέλους ο κ. Χαρχαλάκης πρέπει να το καταλάβει, να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που τον βαρύνουν και είναι αποκλειστικά δικές του. 
Με ψεύδη, υπονοούμενα και φανφάρες δεν μπορεί να συνεχίσει να διοικεί!


Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)

Παρακάτω σας παραθέτουμε το κείμενο του Δημάρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη που ανέβασε στον προσωπικό του Λογαριασμό στο Facebook τις προηγούμενες ημέρες:

Ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός, στον οποίο συχνά αναφερόμαστε αλλά σπανίως ακούμε, έγραψε πως «Ο Έλληνας πρέπει να θεωρεί Εθνικό ό,τι είναι ΑΛΗΘΕΣ», πριν σχεδόν 200 χρόνια. Αν ζούσε στα Κύθηρα του 2016 θα επαναλάμβανε την ίδια ακριβώς φράση μάλλον με αυξημένη ένταση και στεντόρεια φωνή. Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις φήμες (γιατί φήμες είναι μέχρι την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης από την Αστυνομία και κυρίως μέχρι την ύπαρξη ξεκάθαρης δικαστικής καταδίκης) περί σύλληψης ενός γνωστού μονίμου κατοίκου των Κυθήρων για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, έχουν διαδοθεί και διαδίδονται απίστευτης ανευθυνότητος πράγματα, βλακώδεις φαντασιοπληξίες, κουτσομπολιά και φήμες που θίγουν άμεσα – ενίοτε και κατ΄ όνομα – συμπολίτες μας και κατοίκους του νησιού (πλην του φερομένου ως δράστη) και τους εξαρτούν/συνδέουν άμεσα ή έμμεσα όχι μόνο με τη συγκεκριμένη υπόθεση και το εν λόγω πρόσωπο, αλλά – και αυτό είναι το αισχρό – με τις αποδιδόμενες στον ύποπτο αισχρές πράξεις! Λες και όσοι κατά καιρούς συνεργάστηκαν με το συγκεκριμένο πρόσωπο είτε στον δημόσιο βίο (ΔΥΟ δημοτικές αρχές!) είτε στην ιδιωτική ζωή πρέπει ντε και καλά να είχαν και γνώση των ιδιωτικών του πράξεων ή να έχουν την ίδια με αυτόν παράνοια! Και μόνο η σκέψη αυτή είναι ανάξια σχολιασμού! Λες και οι επαγγελματίες του νησιού από τα μαγαζιά των οποίων ψώνιζε πρέπει ντε και καλά να είναι και εκείνοι γνώστες των όποιων συμβάντων. Λες και τα ιδρύματα, τα σωματεία και οι φορείς στα όποια ήταν ή είναι μέλος να αποτελούν ντε και καλά προέκταση των προσωπικών του επιλογών! ΕΛΕΟΣ αγαπητοί ΕΛΕΟΣ! Σε ένα νησί που έχει πολλά σοβαρά προβλήματα να επιλύσει, προβλήματα συσσωρευμένα εδώ και δεκαετίες, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της ενασχόλησης με φαντασιακές φήμες και μύθους, ανεύθυνα κουτσομπολιά και διαδόσεις, είτε αυτό γίνεται αθώα και ακούσια, είτε έχει πολιτικά ή προσωπικά κίνητρα. Ακούσαμε και ακούμε ότι επίκεινται συλλήψεις διαφόρων συμπολιτών μας και μάλιστα όχι μόνο τα ακούσαμε αλλά τα είδαμε και γραμμένα!!! Και ερωτώ: ΤΟΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΙΑ????? ΤΟΣΗ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΑ????? ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ??? ΤΟΣΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΘΟ??? Ποιος/ποίοι και γιατί διαδίδουν όλες αυτές τις βλακώδεις αηδίες???? Αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί ότι αυτά που λένε και γράφουν έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην τιμή και την υπόληψη συμπατριωτών μας (και δεν εννοώ τον ύποπτο, αλλά τα ονόματα που έχουν ακουστεί πλην του συγκεκριμένου) και φυσικά έχουν σοβαρότατες νομικές συνέπειες????? Πότε πια θα μάθουμε να ασχολούμαστε με τα ΑΛΗΘΙΝΑ και όχι με την ΦΑΝΤΑΣΙΑ και το ΜΥΘΟ???? 
Αναμένω τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας και αμέσως μετά θα ζητήσω από τους Επικεφαλείς των άλλων τριών Δημοτικών Παρατάξεων την έκδοση κοινής ανακοίνωσης για το συγκεκριμένο θέμα. Η τοποθέτησή μας και οι αποφάσεις μας θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο αυστηρότητας. Μέχρι τότε απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους να σταματήσουν να αρέσκονται σε δήθεν γαργαλιστικές και πιασάρικες φήμες και διαδόσεις, να σταματήσουν να εξιτάρονται από ανυπόστατα μυθεύματα και ψεύδη που συνιστούν ξεκάθαρη ανωμαλία, ακριβώς όπως και οι αποδιδόμενες στον συγκεκριμένο ύποπτο πράξεις. Γιατί το να διαδίδεις βλακείες επειδή νομίζεις ή φαντάζεσαι το οτιδήποτε είναι ανωμαλία και τίποτε άλλο! Ουδείς έχει το δικαίωμα να σπιλώνει ανθρώπους, τιμές και υπολήψεις και μάλιστα να μην υφίσταται ουδεμία συνέπεια. Ουδείς έχει το δικαίωμα να διαδίδει ανοησίες και να εφευρίσκει κουτσομπολιά εις βάρος προσώπων βασιζόμενος μόνο στη φαντασία του και όχι σε συγκεκριμένα και αποδεδειγμένα περιστατικά.
Γιορτάζουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Η Επανάσταση του 1821 πέτυχε γιατί βασίστηκε στην αλήθεια και όχι στο μύθο. Αν αλλάξουμε όλοι στάση και σταματήσουμε να αρεσκόμαστε στην πλάνη και το φαντασιακό, μόνο τότε θα είμαστε αντάξιοι του αίματος των ηρώων μας.
Λυπάμαι που αναγκάζομαι να μιλήσω τόσο σκληρά αλλά η κατάσταση με τα γελοία κουτσομπολιά έχει ξεφύγει. Ας την μαζέψουμε πριν προκληθεί ανεπανόρθωτο κοινωνικό πλήγμα πολύ μεγαλύτερο από τις πράξεις που θα αποδειχθεί ότι τελέσθηκαν.Ας καταλάβουν οι "πηγές" αυτών των ανοησιών ότι το μόνο που τους πρέπει είναι η απομόνωση και η αφάνεια. Ας μπει ένα τέλος στο μύθο και ας δώσουμε τόπο στην αλήθεια και μόνο στην αλήθεια γιατί αλλιώς θα ζούμε σε μια διαρκή οπισθοδρόμηση.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου