Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Παρά τον προγραμματισμό και την μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε απ' όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δεν θα καταστεί τελικά δυνατή η μεταφορά του Αγίου Φωτός το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, με ειδική πτήση από την Αθήνα στα Κύθηρα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Σε επικοινωνία που είχαμε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου 30/4 με το Δήμαρχο Κυθήρων, μας είπε ότι μετά από συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο, δόθηκε τελικά προφορική έγκριση μεταφοράς του Αγίου Φωτός από την συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία (προφορική έγκριση) ωστόσο δεν καλύπτει νομικά την εταιρεία και τον πιλότο, καθώς η μεταφορά φλόγας εντός αεροσκαφών γίνεται αυστηρά και μόνο μετά από γραπτή έγκριση της ΥΠΑ. 
Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον πιλότο που θα έκανε τη μεταφορά κ. Μάλαμα, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι αφενός τα επίπεδα αέρα στην περιοχή υπερβαίνουν τα όρια ασφαλείας για τη μεταφορά φλόγας με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, αφετέρου άνευ γραπτής έγκρισης της ΥΠΑ η εταιρεία δεν καλύπτεται νομικά για την μεταφορά. Σύμφωνα δε με πληροφορίες η ΥΠΑ δεν ενέκρινε πολλές αντίστοιχες μεταφορές Αγίου Φωτός σε πολλές περιοχές της Χώρας με μικρά μονοκινητήρια αεροσκάφη, παρά μόνο με τις τακτικές πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών OLYMPIC, AEGEAN, SKY και ASTRA AIRLINES.
Επισημαίνεται ότι οι διαδικασίες μεταφοράς του Αγίου Φωτός έγιναν έγκαιρα τόσο από την Global Aviation όσο και από τον Δήμο, ωστόσο η ΥΠΑ επέμεινε στην κατά γράμμα εφαρμογή των τυπικών γραφειοκρατικών διαδικασιών και δεν έδωσε γραπτή έγκριση για τη μεταφορά του Αγ. Φωτός.

Παρακάτω ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων:

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπαχτής - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου