Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ''TAXIDI 2016'' ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Κυθήρων στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής του, του έτους 2016 συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση «Taxidi2016», που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 17 Απριλίου 2016  στην Λευκωσία της  Κύπρου. Η εξειδικευμένη αυτή έκθεση χαρακτηρίζεται από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις που οργανώνονται στην Κύπρο, αφού προσελκύει πάνω από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Τον Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος κ. Μηνάς Κορώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι καΜαρία Κασιμάτη και κ. Ζαχαρίας Σουρής καθώς ο Δημοτικός υπάλληλος και υπεύθυνος τουριστικής προβολής του Δήμου μας κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης. 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο του Δήμου Κυθήρων επισκέφτηκαν ο Υπουργός Εμπορίου – Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας, ο διευθυντής του τμήματος εμπορίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χρήστος Πετσίδης, τα στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στην ΚύπροΒασίλης Σκρόνιας και Μιχάλης Χαροκόπος, εκπρόσωποι του ΕΟΤ Κύπρου, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων της Κύπρου και πλήθος κόσμου.
Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφτηκε επίσης ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου κ. Γιάννης Παπαϊωάννου. Ο κ. Δήμαρχος και εκπρόσωποι του Δήμου Καραβά παρέθεσαν επίσης γεύμα στα άτομα της αντιπροσωπείας των Κυθήρων. Μια πολυάριθμη ομάδα από τον Δήμο Καραβά Κύπρου αναμένεται να επισκεφτεί τα Κύθηρα στις αρχές Ιουλίου για διακοπές, με αφορμή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μνημείου Πεσόντων στον Καραβά Κυθήρων. 
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των εκπροσώπων του Δήμου μας με τα τουριστικά γραφεία της Κύπρου Topkinisis, Xenos, Gotours, Louis, Skylab και άλλα. Κάποια από αυτά έχουν εντάξει τα Κύθηρα στο ευρύτερο πρόγραμμά τους που αφορά την Πελοπόννησο, σαν ημερήσιο προορισμό, (Νεάπολη – Κύθηρα – Νεάπολη αυθημερόν). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρ’ όλο που είναι πολύ μικρό για τον επισκέπτη, είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο λόγω της αποδοχής του νησιού από τον κόσμο και οδηγεί τα γραφεία αυτά στον προγραμματισμό απ’ ευθείας πτήσης (charter flight) το 2017. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα πραγματοποιηθεί εφ’ όσον υπάρξει συνεργασία στις συναντήσεις των επαγγελματιών των Κυθήρων, (ξενοδόχων, τουριστικών γραφείων κλπ) με τα γραφεία αυτά, που η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου μας θα φροντίσει να διοργανώσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το όνομα των Κυθήρων είναι πολύ γνωστό στην Κύπρο αν και λόγω της δυσκολίας εύκολης προσέγγισης του νησιού από τους Κυπρίους, (πτήσεις με ανταποκρίσεις, οδήγηση πολλών χιλιομέτρων κλπ), δεν έχει την ανταπόκριση που θα περίμενε κανείς για ένα τόσο γνωστό προορισμό. Φαίνεται ότι η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα θα είναι η απ’ ευθείας πτήσεις, οι οποίες αν τελικά πραγματοποιηθούν, αφ’ ενός θα μειώσουν σημαντικά το κόστος μετάβασης και αφετέρου θα διευκολύνουν πολύ την μετακίνηση των επισκεπτών από και προς την Κύπρο. Άλλωστε η απόσταση Κύπρος – Κύθηρα είναι ιδιαίτερα μικρή. Εκτός των επαγγελματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τα τουριστικά γραφεία, ο Δήμος μας προβλήθηκε ιδιαίτερα και στο κοινό της Κύπρου και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια για την παρουσία του καθώς και για την ιδιαίτερα ευγενική και κατατοπιστική αντιπροσωπεία του. Στα θετικά αποτελέσματα της έκθεσης επίσης αναφέρουμε την οριστικοποίηση του προγράμματος επίσκεψης τριών οργανωμένων  γκρουπ από Κυπρίους μέσα στο καλοκαίρι του 2016. 
Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφτηκαν επίσης φίλοι των Κυθήρων που έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν στο νησί, οι οποίοι μετέφεραν στην αντιπροσωπεία μας τις καλύτερες εντυπώσεις τους από την φιλοξενία τους στα Κύθηρα. 
Η παρουσία του Δήμου στην τουριστική έκθεση «Taxidi 2016» μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς ανοίγει ένα νέο δρόμο στην προσέγγιση Κυπρίων στο νησί από το έτος 2017, εφ’ όσον φυσικά υπάρξουν οι ανάλογες επαγγελματικές συνεργασίες και ως εκ τούτου θα καθιερωθεί.

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου