Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

''ΘΥΜΑ'' ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πέρασαν δύο χρόνια (Μάρτιος 2014) από την μετεγκατάσταση του οργανισμού του Νοσοκομείου Κυθήρων σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, κάνοντας μας περήφανους και καθιστώντας μας προνομιούχους ως τοπική κοινωνία. Ωστόσο τι γίνεται με το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν για δεκαετίες το νοσοκομείο Κυθήρων; 
Σε πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στον χώρο διαπιστώσαμε (και θα το διαπιστώσετε κι εσείς στις παρακάτω φωτογραφίες) οτι βρίσκεται σε κακή κατάσταση, αναξιοποίητο, ''θύμα'' κι αυτό της τεράστιας οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Το κτίριο ανήκει στο Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων γι' αυτό το λόγο επικοινωνήσαμε με τον Ταμία του Ιδρύματος κ. Μανώλη Καλλίγερο και τον ρωτήσαμε για τις δυνατότητες και τις προθέσεις αξιοποίησης του κτιρίου αυτού. Ο κ. Καλλίγερος μας ενημέρωσε πως λόγω της οικονομικής κρίσης και της τεράστιας φορολογίας που πληρώνουν σαν ίδρυμα, το Τριφύλλειο αδυνατεί να διαθέσει πόρους προκειμένου να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Σε ερώτησή μας για το αν έχει υπάρξει ενδιαφέρον είτε από ιδιώτες είτε από κάποιον δημόσιο φορέα για την αξιοποίησή του μας απάντησε πως κάτι επίσημο δεν έχει υπάρξει παρά μόνο μια ανεπίσημη κουβέντα με το Υπουργείο Πολιτισμού στο παρελθόν προκειμένου να το λειτουργήσει σαν χώρο διαμονής αρχαιολόγων, αποθήκευσης και άλλων σχετικών χρήσεων. Δυστυχώς όμως η έλλειψη κονδυλίων σταμάτησε τις όποιες συζητήσεις και το κτίριο παραμένει ως έχει.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες* του κτιρίου και των εξωτερικών χώρων όπως είναι σήμερα:

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ρεπορτάζ - Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου