Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ''ΧΩΜΑΤΕΡΗ'' ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΧΑΛΕΠΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΣΤΙΑΝΙΚΑ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΎΠΑΙΘΡΟ

Παρά το γεγονός οτι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καεί στα Κύθηρα πάνω από 25.000 στρέμματα (βλ. ΕΔΩ), παρά τις εικόνες που δείχνουν ότι στις καμένες εκτάσεις αποκαλύφθηκαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών διάσπαρτα, τα οποία πολλές φορές αποτελούν την αιτία εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, παρά τις συνεχείς προσπάθειες ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης του κόσμου από τοπικούς φορείς και μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, κάποιοι συμπολίτες μας δυστυχώς συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους στη Κυθηραϊκή ύπαιθρο, αδιαφορώντας για τα πάντα.
Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 21/10 καθώς βρισκόμασταν στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει τα Βλαστιάνικα με το Στραπόδι και μάλιστα σε τμήμα της διαδρομής Μ11, που αποτελεί κομμάτι του επίσημου δικτύου μονοπατιών στα Κύθηρα, στην τοποθεσία Χαλέπα, εντοπίσαμε μια ακόμη παράνομη ''χωματερή'', με διάσπαρτα πεταμένα σκουπίδια και αντικείμενα διάφορων μεγεθών. Δεν γνωρίζουμε πότε και ποιος ασυνείδητος τα πέταξε ή πόσο καιρό βρίσκονται εκεί πάντως είναι δίπλα ακριβώς από το δρόμο, όπως θα δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες, αποτελώντας ένα σημείο ρύπανσης και μεγάλης επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς.
Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινητοποιηθούν για να  διευκρινιστεί αν ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιωτικός προκειμένου να κληθεί ο ιδιοκτήτης να τον καθαρίσει ή αν είναι κοινοτική περιουσία να επιληφθούν η Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου, ο Δήμος Κυθήρων κι όποιος άλλο φορέας έχει τη δυνατότητα να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και τα αντικείμενα.
















εγώ φαίνεται ακριβώς πόσο κοντά στο δρόμο είναι το σημείο που βρίσκονται τα πεταμένα σκουπίδια
τα πεταμένα σκουπίδια βρίσκονται ακριβώς δίπλα σε τμήμα της διαδρομής Μ11 που αποτελεί τμήμα του επίσημου δικτύου μονοπατιών των Κυθήρων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εικόνες που βλέπουν οι τουρίστες που την διασχίζουν
πεταμένα σκουπίδια βρίσκονται και σε κάποια σημεία στις άκρες του δρόμου 


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής 
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου