Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ 19/1

Σε περιορισμένης έκτασης υλοτομία επικίνδυνων καμένων δέντρων, που βρίσκονται δίπλα στο κεντρικό οδικό δίκτυο των Κυθήρων, προχώρησε ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με κατοίκους, το πρωί της Παρασκευής 19/1.
Μετά από αίτημα του Δήμου Κυθήρων, το Δασαρχείο Πειραιά έδωσε άδεια για να κοπούν όσα καμένα δέντρα βρίσκονται δίπλα στο οδικό δίκτυο των Κυθήρων κι είναι επικίνδυνα με τον αέρα να πέσουν και να προκαλέσουν τραυματισμούς και ζημιές. Η πρώτη φάση της δράσης πραγματοποιήθηκε στην θέση ''Μαδέρα'', σε τμήμα του κεντρικού οδικού δικτύου από την Καρβουνάδα προς Μυλοπόταμο και Πιτσινιάνικα. Επικεφαλής και επιβλέπων των εργασιών ήταν ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Γιώργος Κομηνός, ο οποίος διευκρίνησε σε δηλώσεις του στην κάμερα του tsirigotv.gr πως η συγκεκριμένη υλοτόμηση είναι περιορισμένης έκτασης γίνεται και θα γίνει πολύ στοχευμένα, ενώ τόνισε πως απαγορεύεται η υλοτομία στις καμένες εκτάσεις και υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες. Παρά τις αρχικές εκτιμίσεις ως προς το χρόνο υλοποίησης και παρά το γεγονός  οτι η μελέτες υλοτομίας και αναδάσωσης έχουν γίνει, διαδικαστικά εμπόδια θα πάνε την οργανωμένη υλοτομία στις καμένες εκτάσεις των Κυθήρων το μήνα Απρίλιο ή Μάιο.
Τέλος αν καιρός το επιτρέψει, υπάρχει προγραμματισμός την επόμενη Παρασκευή 26/1 να κοπούν επικίνδυνα καμένα δέντρα στην ευρύτερη περιοχή των Αραίων, γι' αυτό όσοι κάτοικοι θέλουν να συμμετέχουν, να βοηθήσουν και να πάρουν ξύλα μποροούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κομηνό.


πλάνα από τη διαδικασία της υλοτομίας και οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Κομηνού:


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - κάμερα - πληροφορίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου