Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 24/1

Την Τετάρτη 24/1/2018 ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης με τους συνεργάτες του πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση των Κυθηρίων της Αττικής, στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Τριφυλλείου Ιδρύματος στην Αθήνα.
Η ενημέρωση αυτή καθιερώθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο προγραμματικής δέσμευσης του Δημάρχου για ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση των δημοτικών πραγμάτων και για τους Κυθηρίους της Αττικής.
Στην ενημέρωση, εκτός από το Δήμαρχο, παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Ιωάννα Φατσέα και κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης, ο Προϊστάμενος Τ.Υ. του Δήμου κ. Κώστας Στάθης, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Αντώνης Σεμιτέκολος και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Δημήτρης Μπογιατζής, ενώ υπήρξε σημαντική συμμετοχή του κόσμου και εκπροσώπων των συλλογικών φορέων των Κυθήρων. Η εκδήλωση καλύφθηκε δημοσιογραφικά από τοπικά ΜΜΕ.
Ο Δήμαρχος ανέλυσε όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου, τα εκτελούμενα και δημοπρατηθέντα έργα, τα προγραμματιζόμενα έργα και τα έργα της Περιφέρειας, το θέμα της φωτιάς, τις δράσεις εξωστρέφειας και προβολής, τις προσπάθειες εξεύρεσης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης για το Δήμο αλλά και τις παρεμβάσεις προς την Κυβέρνηση για την επίλυση θεσμικών ζητημάτων. Κοινή συνισταμένη όλων των θεμάτων είναι η αυξημένη γραφειοκρατία, που έχει τριπλασιαστεί από το 2014 μέχρι σήμερα καθώς και η πρωτοφανής έλλειψη προσωπικού διοικητικών υπηρεσιών στο Δήμο, ζητήματα που επηρεάζουν αρνητικά την προσπάθεια και θέληση της Δημοτικής Αρχής για γρηγορότερους ρυθμούς τοπικής ανάπτυξης. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ο Δήμος Κυθήρων κατόρθωσε μέσα στο 2017 να δημοπρατήσει πολλά και σημαντικά έργα που θα εκτελεστούν εντός των επομένων μηνών, αποδεικνύοντας τη σταθερή προσήλωσή του στην υλοποίηση των δεσμεύσεών του απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου