Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΜΗΤΑΤΩΝ 8/1 - ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε δοξολογία και κοπή Βασιλόπιτας στον σεισμόπληκτο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, στα Μητάτα Κυθήρων με τις εργασίες αποκατάστασης (της πρώτης φάσης), να έχουν προχωρήσει αρκετά.
Την δοξολογία τέλεσαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ μαζί με τον εφημέριο ιερέα του χωριού πάτερ Γεώργιο Αδικημενάκη. Παρόντες ο Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μητάτων κ. Γιώργος Σκλάβος, ο τέως Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο τέως Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βύρωνας Πρωτοψάλτης και κάτοικοι της περιοχής.
Ο κ. Σεραφείμ στην ομιλία του αναφέρθηκε στις εργασίες που ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος καθώς και για την ανάγκη επέκτασής τους απευθύνοντας γι' ακόμη μια φορά έκκληση σε όποιον μπορεί εντός κι εκτός Ελλάδος να συνεισφέρει και να βοηθήσει στην πλήρη αποκατάσταση του μεγαλοπρεπούς ναού.
Μέτά από δώδεκα χρόνια, όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές Δεκεμβρίου σε σχετικό ρεπορτάζ του σταθμού μας (βλ. ΕΔΩ), ξεκίνησε η τμηματική αποκατάσταση του Ναού. Μέσα σε ένα μήνα ολοκληρώθηκε η όπλιση των νέων θεμελίων εσωτερικά και ήδη ολοκληρώνεται και η σκυροδετηση. Στην ουσία τελειώνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αποκατάστασης, που αποτελεί την βάση για την συνέχιση των εργασιών.
Επιβλέπων μηχανικός είναι ο κ. Γιώργος Φατσέας και εργολάβος του έργου η μηχανικός κα. Κυράνη Πρωτοψάλτη, με την εταιρεία Αφοί Πρωτοψάλτη.




















το video με την δοξολογία, την ομιλία του Μητροπολίτη Κυθήρων και την κοπή της Bασιλόπιτας:


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM
Φωτογραφίες - video: Χρύσα Φατσέα - FXPHOTO - KYTHERA
Φωτογραφίες - πληροφορίες: Κυράνη Πρωτοψάλτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου