Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΤΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ'' ΣΤΗΝ ΚΥΘΗΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 20/1

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το τσιριγώτικο γλωσσικό ιδίωμα, είχαν κάτοικοι της περιοχής Κυθηρίων Αλίμου αλλά και γενικότερα της Αττικής, στην παρουσίαση του βιβλίου της κας. Γεωργίας Κατσούδα ''Το Ιδίωμα των Κυθήρων'', που πραγματοποιήθηκε το Σαββατο 20/1 στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου μαζί με την Δημοτική Κίνηση ''Ανω-Κάτω Καλαμάκι''. Για το βιβλίο μίλησαν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών Καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος, η Φιλόλογος κα. Αγγελική Τσάτση-Βαγγή, η ίδια η συγγραφέας κα. Κατσούδα ενώ μικρά κείμενα με το τσιριγώτικο ιδίωμα διάβασε ο λαογράφος - ποιητής κ. Γιώργης Κασιμάτης-Δρυμωνιάτης.
Η παρουσίαση επίσης περιελάμβανε ηχητικές καταγραφές, μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας ανθρώπων, που ζουν στα Κύθηρα και χρησιμοποιούν στην καθημερινοτητά τους το τσιριγώτικο ιδίωμα μέχρι και σήμερα, καθώς και προβολή ολιγόπλεπτου βιντεο με ένα δρώμενο από ένα νέο παιδί του νησιού με έντονο το τσιριγώτικο ιδίωμα, από την παρουσίαση του βιβλίου στα Κύθηρα.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, γεγονός που δίνει κίνητρο στους διοργανωτές και για άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον.
Το βιβλίο εκδόθηκε από την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών και κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία της Αττικής και των Κυθήρων.







ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών Καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος
η Φιλόλογος κα. Αγγελική Τσάτση-Βαγγή 
ο λαογράφος - ποιητής κ. Γιώργης Κασιμάτης-Δρυμωνιάτης 
η συγγραφέας του βιβλίου η κα. Γεωργία Κατσούδα 












το video της εκδήλωσης:


Κείμενο - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής

Κάμερα - φωτογραφίες: Παναγιώτης  Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου