Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

Ο αληθινός προοδευτισμός δεν εξαντλείται σε θεωρίες, αλλά μετουσιώνεται σε πράξη. Προοδευτισμός είναι να λαμβάνεις πολιτικές αποφάσεις χωρίς να υπολογίζεις πολιτικό κόστος, πρόσκαιρες αντιδράσεις ή λαϊκή παρόρμηση. Αποφάσεις που είναι σωστές ακόμα και αν είναι αντιδημοφιλείς, γιατί αυτές είναι οι αποφάσεις που μένουν.
Μια τέτοια απόφαση ήταν η μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Ποταμού στο σύγχρονο σχολικό κτήριο της Αγίας Πελαγίας, η οποία έγινε το 2017.
Το Νηπιαγωγείο Ποταμού στεγάστηκε επί πολλά χρόνια σε προκατασκευασμένα οικήματα τύπου containers. Ο χώρος δεν άρμοζε σε εκπαιδευτική μονάδα που στέγαζε παιδιά. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.
Δεχθήκαμε πολλές εισηγήσεις για το θέμα με επικρατέστερη "να μη φύγει το Νηπιαγωγείο από τον Ποταμό". Στο ερώτημά μας "γιατί;", καμία πειστική απάντηση. Μας είπαν "θα αντιδράσουν οι κάτοικοι". Μα οι κάτοικοι δεν θα έπρεπε να αντιδράσουν πρώτα και κύρια για τις συνθήκες στις οποίες κάνουν μάθημα τα παιδιά τους;
Με σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και με ξεκάθαρη πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά, ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης για τους μικρούς μαθητές του βορείου τμήματος των Κυθήρων, επιλύθηκε. Από τις αρχές του 2017, το Νηπιαγωγείο Ποταμού στεγάζεται σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτήριο, στο "παλαιό" Δημοτικό Σχολείο Αγίας Πελαγίας, που χτίστηκε πριν περίπου 15 χρόνια από τον ΟΣΚ και λειτούργησε ως σχολείο για ελάχιστα χρόνια λόγω της συνένωσης των Δ.Σ. των Κυθήρων. Ένα σχολείο που έχει κατασκευαστεί με τις προϋποθέσεις των σχολικών χώρων και αποτελεί κόσμημα για την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού.
Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε γιατί η λύση αυτή δεν είχε επιλεχθεί νωρίτερα, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, γιατί δεν έχει νόημα. Σημασία έχει πως η δική μας Δημοτική Αρχή έπραξε αυτό που έπρεπε για το καλό των παιδιών και για να απολαμβάνουν σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εκπαίδευσης.
Μέσα στους επόμενους μήνες, στα 2 Νηπιαγωγεία του νησιού, θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου με την τοποθέτηση πιστοποιημένων οργάνων αθλοπαιδιών.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!






Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου