Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ-Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ


Αγαπητή συναδέλφισσα, αγαπητέ συνάδελφε,
Στις 28 Νοεμβρίου θα κληθούμε να εκλέξουμε τη νέα διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) για την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο. Στις εκλογές αυτές δεν περισσεύει κανείς. Όλοι οι αυτοδιοικητικοί, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οφείλουμε να παραμερίσουμε προσωπικές ή παραταξιακές διαφορές και να εκλέξουμε ένα νέο Δ.Σ. ικανό να σταθεί με δυναμισμό απέναντι στις πολλές προκλήσεις του καιρού μας.
Εν έτει 2019, η Χώρα μας ακόμα δεν έχει καταφέρει να επιλύσει τα σοβαρά αναπτυξιακά της προβλήματα που την καθιστούν ουραγό των ευρωπαϊκών εξελίξεων σε πολλούς τομείς. Τη στιγμή που οι ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης επενδύουν στην καινοτομία, την ενεργειακή μετάβαση και την πολυεπίπεδη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα επιλύσει τα ζητήματα της διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων, των παράνομων χωματερών, του κακού οδικού δικτύου και του άτακτα δομημένου δημόσιου χώρου μας.
Η νέα διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. θα κληθεί να λάβει θέση για κρίσιμα ζητήματα. Να τοποθετηθεί με σαφήνεια για την καινοτομία, τις ενεργειακές κοινότητες, τις ΑΠΕ, την ηλεκτρονική πόλη. Θα πρέπει να πάρει θέση για κρίσιμα νομοθετήματα και να προτείνει τολμηρές και εφαρμόσιμες θεσμικές παρεμβάσεις υπέρ των Δήμων και των πολιτών. Στην εποχή αυτή χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που θα ενώνει και θα συνθέτει και κυρίως έναν Πρόεδρο που θα μπορεί να αντιληφθεί και να διαχειριστεί τις προκλήσεις των καιρών.
Είναι καιρός η Αυτοδιοίκηση να σταματήσει να είναι ακόλουθος των εξελίξεων και να αρχίσει να τις καθορίζει.
Στην προσπάθεια αυτή, στηρίζω την υποψηφιότητα του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για την προεδρία της Κ.Ε.Δ.Ε. Πιστεύω πως είναι άνθρωπος της σύνθεσης και της συναίνεσης, πως μπορεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες της εποχής μας, να υλοποιήσει τα οράματά μας για τον Δήμο της επόμενης δεκαετίας.
Ταυτόχρονα συμμετέχω ως υποψήφιος για το Δ.Σ. και ζητώ την στήριξή σας για να εκπροσωπήσω τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους, έχοντας αυτοδιοικητική πείρα - παρά την ηλικία μου - σχεδόν 20 ετών, από διάφορες θέσεις, αιρετές ή μη.
Ζητώ την στήριξή σας και ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ σε όποια θέση με κατατάξει το εκλεκτορικό σώμα.
Σε ευχαριστώ!
Βιογραφικό: ΕΔΩ

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου