Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ'' – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Η παράταξη μας καλεί όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να πάρουν θέση για τη στάση του Δημάρχου σε σχέση με τα γεγονότα στα Αντικύθηρα. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο θέλει να το παρουσιάζει ο δήμαρχος Κυθήρων, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει την κουβέντα αλλάζοντας την ατζέντα.

Πριν λίγες μέρες, ο Δήμαρχος Κυθήρων μας ενημέρωσε ότι τρώει και πίνει με πλούσιους κυρίους. Εκτός αυτού, απλά και κυνικά, μας είπε ότι όποιος κάνει δωρεές και μοιράζει χρήμα δεξιά και αριστερά, έχει δικαίωμα να βάζει το χέρι του, να παίρνει ότι θέλει, και να το φορτώνει στα καράβια του.

Ο κ. Δήμαρχος κάνει τον άγριο, κουνάει το δάχτυλο, φωνάζει και απειλεί τους μικρούς και ασήμαντους για αυτόν ψηφοφόρους, παίζοντας τον αδέκαστο σε ο,τι αφορά τους νόμους. Δίπλα στους πλούσιους και τους ισχυρούς όμως, γίνεται γνήσιος δούλος που χαμηλώνει το κεφάλι και κάνει τα στραβά μάτια στα ατοπήματα.

Όταν όλος ο κόσμος μένει έκπληκτος με το θράσος του πλούσιου κυρίου που κάνει το χόμπι του με κανόνια και άγκυρες από τη θάλασσα των Αντικυθήρων, έρχεται ο Δήμαρχος Χαρχαλάκης δήθεν να τον ξεπλύνει, και να πει ότι “το ήξερε και αυτό είναι αρκετό”.

Όχι κύριε Χαρχαλάκη, δεν είναι αρκετό να σας στέλνουν μηνύματα οι φίλοι σας για να κάνουν ό,τι θέλουν σε έναν τόπο. Ακόμα και αν, όπως λες, είναι ευεργέτες, θα έπρεπε εσύ να τους προστατέψεις από τέτοιο ατόπημα αλλά κυρίως, όφειλες να προστατεύεις τα αρχαία του τόπου μας.

Τέλος, οι απόψεις της Δέσποινας Κουτσούμπα, Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και σημειώνουμε τα παρακάτω από τη επιστολή της: “Στην περιοχή του Δήμου σας τελέστηκε μια παράνομη πράξη. Ο μόνος που γνώριζε την πράξη ΠΡΙΝ τελεστεί, κατά δήλωσή σας, ήσασταν εσείς.”

Πηγή: ''Κύθηρα Αντικύθηρα - Μένουμε Εδώ''

1 σχόλιο:

  1. Άντε τώρα σύμβουλοι βοηθάτε γιατί έπεσε βαρύ το κανόνι! Και να ζητάτε φορολογική δήλωση εισοδήματος πριν κάτσετε να φάτε με κάποιον, μην βγει πλούσιος και μπλέξετε!
    (πολύ Κάρολο διαβάζεις Δημήτρη)
    Προχτές τα έβαλες με τον Δήμαρχο ότι δεν ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα, αλλά αναλώνεται με τα των Αντικυθήρων, τώρα εσυ ξαναπιάνεσαι από το ίδιο θέμα και καλείς σε πανστρατιά! Αποφάσισε γιατί μας μπευρδεύεις!
    Όσο για τα Αντικύθηρα....
    προφανώς ο κακος αυτος πλούσιος, παρατύπως έκανε ανέλκυση. Παρατύπως και ας ήταν μπροστά στα μάτια των κατοίκων, παρατυπως και ας ήταν τα ανελκυθέντα μέσα στο λιμάνι και όχι σε Ενάλιο αρχαιολογικό χώρο, παρατύπως και ας όλοι έβλεπαν το κανόνι που το έγδερναν οι άγκυρες των ψαράδων μερικές δεκαετίες και πρώτιστα οι Αρχαιολογική υπηρεσία (αλλά που να προλάβει και αυτή).
    Επειδή ο πλούσιος γνώριζε και σε προσωπικό επίπεδο τον δήμαρχο και το προηγούμενο βράδυ μοιράζονταν την ομελέτα ( από αυγα οξύρρυγχου προφανως) μαζί του, ήθελε να τον ενημέρωσει για το τι θα κάνει, αντί να το μάθει από τους κατοίκους, γιατί σκέφτηκε φαίνεται ότι έτσι θα μπλέξει τον ανεπάγγελτο και ανειδίκευτο Δήμαρχο και θα του προκαλέσει πολιτική ζημιά αφήνοντας τον να ονειρεύεται υπουργικούς θώκους!
    Βούτυρο στο ψωμί της καταϊδρωμένης αντιπολίτευσης και έτρεξε και αυτή να Documentaρει την υπόθεση και να κερδίσει εντυπώσεις μαζί με ψήφους. Μαζί της βγήκαν και οι πάντα ίδιοι κάτοικοι που ακούν Χαρχαλακη και βγάζουν καντήλες και χάρηκαν (καντεμιά όμως που λόγω COVIDμάσκας, δεν φαίνεται το χαμόγελο) και έδειξαν την χαιρεκακία τους.
    Λοιπόν ο πλούσιος θα πληρώσει το λάθος του όπως προβλέπει ο νόμος (ίσως και να κάνει έρανο για να μαζέψει το πρόστιμο) αν βέβαια υπάρχει κράτος, αλλά που και αυτό χωρίς Αλέξη!
    Να δω τι ενδιαφέρον θα δείξεις ομως Δημήτρη για το μέλλον των δυο αυτών αντικειμένων. Θα κυνηγήσεις με την ίδια παρρησία τις αρμοδιες υπηρεσίες να τα αποκαταστήσουν και να τα δούμε στο μουσείο; Και όταν γίνει αυτό θα πας να τα δεις, ή όχι, μιας και είναι αντικείμενα παράνομης ανέλκυσης;
    Όσο για τον νομοταγή Ιταλό που πληροφόρησε τις αρχές (και καλά έκανε), ελπίζω με τον ίδιο ζήλο να παρακολουθεί και τους ομοεθνείς του που κάποιοι από αυτους σηκώνουν ότι βρουν και το παν σπίτια τους.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
    Ναι ξέρω, το κατεβατό μου είναι σαν ένα ειρωνικό ιστορικό μυθιστόρημα, αλλά τι να περιμενες από έναν ανειδίκευτο περιπτερά εδώ στα ξένα και Χαρχαλακικό ως τα μπούνια (εκ του ιταλικού bugna που στη ναυτική ορολογία σημαίνει άκρη του καραβίσιου πανιού);
    Άντε τρία χρόνια ακόμα να απολαμβάνουμε υπερΑΣΤΙΚΕΣ αναρτήσεις.
    Το σίγουρο παντως είναι ότι
    «We love Astiko»

    ΑπάντησηΔιαγραφή