Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΈΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ!

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την διαπλάτυνση και τσιμεντόστρωση του περιφερειακού δρόμου Ποταμού Αντικυθήρων, μήκους περίπου 1.100 μέτρων. Είναι ένα έργο, που είχα ζητήσει να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής από το 2013, όταν ήμουν στην Εγχώριο Περιουσία! Το έργο εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας το 2014, χρειαστήκαμε 5,5 χρόνια για να πάρουμε τις εγκρίσεις (επειδή το νησί ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000!) και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020! Δηλαδή το έργο έτυχε διαχείρισης από 3 Περιφερειακές Αρχές (Σγουρός, Δούρου, Πατούλης!).
Με την ολοκλήρωση του έργου, ο κεντρικός οικισμός-λιμάνι του νησιού αποκτά έναν ασφαλή περιφερειακό δρόμο, άκρως απαραίτητο, ενώ πιστεύω ότι ο δρόμος θα σταθεί αφορμή και για την οικιστική του επέκταση και αξιοποίηση όλων των παρόδιων ιδιοκτησιών, καθώς επίκειται και η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Αντικυθήρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Πώς θα σωθούν τα Αντικύθηρα από την ερήμωση αν για την τσιμεντόστρωση ενός υπάρχοντος από 20ετίας δρόμου πρέπει να περιμένουμε 6 χρόνια? Ποίοι καρεκλοκένταυροι τα σκέφτηκαν όλα αυτά? Σε ποιόν ακριβώς κανονισμό της ΕΕ προβλέπεται ότι στις περιοχές NATURA ουσιαστικά "απαγορεύονται" τα δημόσια αναπτυξιακά έργα?

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου