Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 30/10

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης σε πραγματικό χρόνο μέσω email, υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν μόνο οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν συνολικά απούσες παρά τη σοβαρότητα των θεμάτων.
Το Δ.Σ. αποφάσισε να διατηρήσει σταθερά όλα τα δημοτικά τέλη για το έτος 2021. Για το ζήτημα των δημοτικών τελών και κυρίως για τις ανεφάρμοστες προτάσεις της αντιπολίτευσης θα υπάρξει αναλυτικό δελτίο τύπου του Δήμου μας.
Πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία έλαβε σημαντικές αποφάσεις για έργα και προμήθειες του Δήμου.
Συγκεκριμένα ενέκρινε τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια για την προμήθεια και λειτουργία τριών μονάδων αφαλάτωσης (2 στην Αγ. Πελαγία και 1 στο Διακόφτι) προϋπολογισμού 1.720.000€. Ενέκρινε επίσης την διακήρυξη για την προμήθεια νέου πυροσβεστικού οχήματος προϋπολογισμού 50.000€ και την διακήρυξη για το έργο «Σύνδεση νέων γεωτρήσεων ύδρευσης» προϋπολογισμού 74.400€ που αμφότερα θα δημοπρατηθούν άμεσα. Επιπλέον η Ο.Ε. ενέκρινε την υποβολή πρότασης στην Πρόσκληση του Ε.Π. «Αττική» για το έργο «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτήρια», μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων στο νησί μας με χρηματοδότηση του Π.Ε.Π. Αττικής. Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ψήφισαν σε όλα τα θέματα της Ο.Ε. "παρών".
Τέλος το Δ.Σ. και η Ο.Ε. ασχολήθηκαν με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου