Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης της γωνιακής δυτικής αίθουσας του πρώτου ορόφου του Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού Κυθήρων, επιφανείας 28 τ.μ., για να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο του διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού του ΕΑΑ, για την υποστήριξη υλοποίησης του έργου «Παρατηρητήριο Γεωεπιστημων & Κλιματικής Αλλαγής “ΠΑΓΓΑΙΑ”» στα Αντικύθηρα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Κυθήρων, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην τοπική κοινωνία αλλά και προσωπικά στον οραματικό Δήμαρχο Κυθήρων, κ. Στράτο Χαρχαλάκη, για την εξαιρετική συνεργασία και τη σημαντική στήριξη απο τα πρώτα βήματα ανάπτυξης της Εμβληματικής, Εθνικής υποδομής ΠΑΓΓΑΙΑ.
Στα Αντικύθηρα, κατόπιν σημαντικής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Υπουργείο οικονομικών, ευρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη της εμβληματικής υποδομής του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ «ΠΑΓΓΑΙΑ». Στα πλαίσια αυτά και προς αντιμετώπιση των έκτακτων και επειγουσών διαχειριστικών και διοικητικών αναγκών που προέκυψαν κατά την εκτέλεση των σχετικών εργασιών ανάπτυξης της υποδομής, και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ο Δήμος Κυθήρων ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για παραχώρηση ενός χώρου για την εγκατάσταση γραφείων του Διοικητικού και επιστημονικο-τεχνικού προσωπικού του ΕΑΑ, μέχρι την ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών στα Αντικύθηρα.

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου