Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΠΗΓΕ - ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Αναστάτωση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιανουαρίου από την απόφαση του καπετάνιου του Aqua Jewel να προσεγγίσει το πλοίο στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας, αντί για το Διακόφτι, ερχόμενο από Αντικύθηρα και Κρήτη, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Οι επιβάτες και οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές των Κυθήρων ενώ περίμεναν το πλοίο στο Διακόφτι, ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή για την απόφαση του καπετάνιου να προσεγγίσει τελικά στην Αγία Πελαγία, με αποτέλεσμα να τρέχουν και να μη φτάνουν...!
Η ταλαιπωρία ειδικά για τους επαγγελματίες με τις νταλίκες ήταν πολύ μεγάλη, καθώς έπρεπε να κάνουν διπλά δρομολόγια και να μεταφέρουν όλες τις καρότσες, από το ένα λιμάνι στο άλλο.
Ο τοπικός πράκτορας του πλοίου έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να ενημερώσει άμεσα το επιβατικό κοινό για την αλλαγή, ωστόσο η απόφαση του καπετάνιου πάρθηκε την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι που ήταν να ταξιδέψουν να έχουν κατέβει ήδη στο Διακόφτι.
Σίγουρα ο μόνος υπεύθυνος για να αποφασίζει σχετικά με την ασφάλεια του πλοίου είναι αδιαμφισβήτητα ο καπετάνιος, καθώς γνωρίζει καλύτερα απ' τον καθένα όλες τις παραμέτρους, ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει νωρίτερα ενημέρωση, προκειμένου οι επιβάτες και οι επαγγελματίες να μην τρέχουν από το ένα λιμάνι στο άλλο και να υποστούν αυτή την ταλαιπωρία.
Φυσικά δεδομένης της κατάστασης, το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας μέχρι να μεταβούν όλοι οι επιβάτες και τα φορτηγά κι αναχώρησε για τον Πειραιά στις 5 το απόγευμα.


Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής, Δημήτρης Καλλίγερος
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου