Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 10% ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Τρίτης 28/09/2021 υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη.
Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση επί των Δημοτικών Τελών έτους 2022, ενόψει κατάρτισης και σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του επόμενου έτους.
Για ακόμα μία φορά, το σύνολο των Δημοτικών Τελών παραμένουν σταθερά, χωρίς καμία απολύτως αύξηση, παρά το γεγονός ότι κατά τους τελευταίους 20 μήνες ο Δήμος μας λόγω της πανδημίας υφίσταται πολύ μειωμένα έσοδα στον τομέα των τελών παρεπιδημούντων, κοινοχρήστων χώρων και ακαθαρίστων εσόδων.
Για πρώτη φορά, όμως, εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε και το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την μείωση κατά 10% των Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2022.
Αυτό κατέστη εφικτό χάρη σε 2 κυρίως λόγους: α) λόγω της σταδιακής ολοκλήρωσης των δηλώσεων διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των κατοικιών συνεπεία της οποίας προκύπτουν σημαντικές διαφορές προς όφελος του Δήμου και β) εξαιτίας της ανάληψης της λειτουργίας του ΧΥΤΥ Λαχνού από τον ΕΔΣΝΑ, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται πλέον σχεδόν καμία σχετική δαπάνη από το Δήμο μας. Ειδικά, το ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΥ από τον ΕΔΣΝΑ, δυνάμει συμβάσεως που υπέγραψε κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού, αποτελεί μια σημαντικότατη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά, που σε διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έκαναν πράξη την ομαλή μετάβαση από την δοκιμαστική λειτουργία του έργου σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας με βάση την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, διασφαλίζοντας έτσι την βιωσιμότητα ενός υπερσύγχρονου έργου διαχείρισης απορριμμάτων με αποτέλεσμα το υψηλό επίπεδο καθαριότητας του νησιού μας.
Εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής η θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου για τα ανταποδοτικά τέλη για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άποροι κ.λπ.) που θα αφορά στην κυρία κατοικία των δικαιούχων. Η θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου κατέστη φέτος εφικτή καθώς από την αρχή του έτους η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών παρελθόντων ετών, σε όλους τους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών, οφειλών που επί πολλά έτη παρέμεναν ανείσπρακτες.
Το Δ.Σ. ενέκρινε την 3η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021, στην οποία περιλαμβάνεται και η δαπάνη για την πρόσληψη ενεργειακού συμβούλου, στο πλαίσιο σχετικής πρότασης της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τις Ανεμογεννήτριες.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου