Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Ιωάννη Κασιμάτη:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποδεχθώ την πρόταση του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Κύθηρα. Τελείωσα το Λύκειο Κυθήρων και στη συνέχεια σπούδασα οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Συνέχισα τις σπουδές μου στην Αγγλία παίρνοντας διδακτορικό στην οικονομετρία και ένα επιπλέον μεταπτυχιακό σε πολιτικές επιστήμες.
Τα επόμενα 30 χρόνια έζησα κυρίως Αγγλία και Αμερική με επαγγελματική δραστηριοποίηση στο χώρο των χρηματιστηριακών επενδύσεων. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε επιστρέψει οικογενειακώς στην Ελλάδα.
Με τα κοινά ασχολούμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια, αρχικά ως πρόεδρος του Συλλόγου Κυθηρίων Φοιτητών. Το 2015 είχα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το «Ποτάμι» στην Α’ Πειραιά. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Τριφυλλείου Ιδρύματος και του ΚΙΠΑ.
Η ενασχόλησή μου με τα δύο ιδρύματα με έκανε να καταλάβω πως δεν αρκεί μόνο ο ενθουσιασμός και οι μεγάλες ιδέες, αλλά απαιτείται και καλή γνώση της Ελληνικής γραφειοκρατίας, της νομοθεσίας και της Ελληνικής πραγματικότητας για να μπορέσεις να πετύχεις κάποιους στόχους.
Πιστεύω ότι τα Κύθηρα έχουν μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης, κυρίως στον τουρισμό, που θα διαρκέσει πολλά χρόνια. Υπάρχει ανάγκη αυτή η ανάπτυξη να είναι όσο το δυνατόν πιο διάχυτη, να είναι βιώσιμη, και να περιλαμβάνει, τόσο τον πρωτογενή, όσο και το δευτερογενή τομέα με παράλληλο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και το δομημένο χώρο των Κυθήρων. Μια ανάπτυξη που θα αφορά όσο το δυνατόν περισσότερους και θα λαμβάνει υπόψη της τη φυσική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας. Τα έργα σε υποδομές και άλλες δημόσιες επενδύσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους την υψηλή τοπική προστιθέμενη αξία και το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή.
Στο παρελθόν έχω αναφερθεί στην δυνατότητα που υπάρχει, έτσι ώστε τα Κύθηρα να συμμετέχουν ενεργά στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας που θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για τους κατοίκους με παράλληλη αύξηση των δημοτικών εσόδων. Η ενεργειακή κοινότητα είναι μια καλή αρχή.
Δεν είμαι ένας ακόμη φωστήρας που έρχεται με μαγικές λύσεις, αφού τέτοιες λύσεις, απλά δεν υπάρχουν. Έρχομαι, γιατί πιστεύω ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε στην πρόοδο του νησιού για το καλό των κατοίκων, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις και γνώσεις. Έχοντας καλή γνώση, κυρίως στις επενδύσεις και διεθνή εμπειρία στον τομέα αυτόν πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω κι εγώ σ΄ αυτή την προσπάθεια.
Ο κ. Χαρχαλάκης και η ομάδα του έχουν καταφέρει πολλά για το νησί τα τελευταία 9 χρόνια. Πολλά έργα ανάπτυξης, όπως, δρόμους, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης, παιδικές χαρές, χώρους διαχείρισης απορριμμάτων και άλλα. Με τις πρόσφατες μεγάλες χρηματοδοτήσεις, λύνονται συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών. Το έργο «Αποχέτευση Νοτίου Τμήματος Νήσου Κυθήρων» είναι ένα πολύ χρήσιμο και σημαντικό έργο, το οποίο θα αποτελέσει σίγουρα ορόσημο για ν΄ ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα έργα.
Ελπίζω να έχω τη συμπαράστασή σας στην απόφασή μου αυτήν, θα ήθελα τις υποδείξεις σας και τις προτάσεις σας και υπόσχομαι να συμβάλλω για να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω με σκοπό την βελτίωση της ζωής των κατοίκων του νησιού μας.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δήλωση Υποψηφιότητας Γιώργου Σκλάβου:

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
μετά από 13 χρόνια Πρόεδρος της Κοινότητας Μητάτων αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη και να ενταχθώ στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ζητώντας τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Είμαι ένας από εσάς, άνθρωπος της καθημερινότητας και της δουλειάς, που ζω μόνιμα στο νησί από τότε που γεννήθηκα, μαζί με την οικογένειά μου και βιοπορίζομαι από τη θάλασσα. Με το δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη κάναμε πάρα πολλά πράγματα στην Κοινότητα Μητάτων τα τελευταία χρόνια (αναπλάσεις, δίκτυα ύδρευσης, οδοποιία, αξιοποίηση κτηρίων) και έρχονται ακόμα μεγαλύτερα έργα που τώρα ολοκληρώνονται (Μόρμορης, Μάκρωνας) ή θα ξεκινήσουν σύντομα (ανάπλαση Αβλέμωνα, αφαλάτωση). Τα έργα αυτά τα ακούγαμε για χρόνια και τώρα τα βλέπουμε. Ας μην προσπαθούν κάποιοι να μας πουν ότι τα έργα είναι fake news γιατί δεν είναι και όσοι μηδενίζουν το έργο της δημοτικής αρχής εκτίθενται σοβαρά και στο τέλος απομονώνονται από την κοινωνία.
Ως δημοτικός σύμβουλος θέλω να συμβάλω θετικά στα επόμενα χρόνια ώστε να γίνουν ακόμα περισσότερα έργα και το νησί μας να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά με δήμαρχο το Στράτο Χαρχαλάκη που εμπιστεύομαι απόλυτα γιατί πιστεύω ότι είναι ο μόνος κατάλληλος για να πάει μπροστά το δήμο μας. Προτιμώ για δήμαρχο κάποιον που ξέρω τις ικανότητές του παρά κάποιον που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε δημόσιο αξίωμα και κινδυνεύει να γκρεμίσει όσα χτίζαμε τόσα χρόνια!
Σας ευχαριστώ!
Γιώργος Σκλάβος
Πρόεδρος Κοινότητας Μητάτων
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου