Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΟΥΡΗΣ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - Η ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Με την από 13/06/23 ανακοίνωσή μου απευθύνθηκα σε όλους, όσους αγνά αγαπούν τον τόπο μας εκφράζοντας τους έντονους προβληματισμούς μου για το μέλλον των νησιών μας. Έθετα παράλληλα καίρια και συγκεκριμένα ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή που ζητούν επειγόντως σοβαρές απαντήσεις. Πάνω απ'  όλα όμως ζητούν γρήγορες και βιώσιμες λύσεις.
Αντί για απαντήσεις, διαπίστωσα  ειρωνική αντιμετώπιση με σπασμωδικές κινήσεις που δείχνουν πανικό από τον κ. Χαρχαλάκη. Τέτοιες αντιδράσεις δε με φοβίζουν. Αντίθετα με κάνουν πιο δυνατό και πιο αποφασιστικό.
Ο κύβος όμως έχει πια ριφθεί. Η ανοχή και η αντοχή των συμπατριωτών στη δήθεν αυθεντία και στις δήθεν αλάθητες κινήσεις του κ. Χαρχαλάκη έχει οριστικά τελειώσει. Η ώρα του αγώνα για τη μεγάλη αλλαγή έχει πια φτάσει. Η υπομονή των συνδημοτών μας έχει εξαντληθεί.
Οι συμπατριώτες μας απαιτούν αληθινή πρόοδο και ουσιαστική λύση των προβλημάτων τους.
Απαιτούν συμμαχία τόλμης, εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας ανάμεσα στους δημότες και τη Δημοτική Αρχή.
Απαιτούν σχέση ειλικρίνειας, αμοιβαίου σεβασμού, διαλόγου και συνεργασίας χωρίς ετσιθελισμούς και αποκλεισμούς, χωρίς ανούσιους μονόλογους και πνιγμό κάθε κριτικής.
Απαιτούν Δήμο ανοιχτό για ΟΛΟΥΣ.
Απαιτούν αλλαγή πορείας του τόπου μας.
Για λύση των μεγάλων προβλημάτων που χρονίζουν.
Για έργα λειτουργικά, με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς σπατάλη χρηματικών πόρων.
Για έργα που με τη συντήρησή τους δεν θα δημιουργούν δυσβάσταχτα βάρη στους δημότες.
Για πραγματική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.
Για οριστικό ξερίζωμα σκουριασμένων αντιλήψεων και πρακτικών.
Για να αντιμετωπιστούν επoικοδομητικά οι χρόνιες παθογένειες  στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στην παροχή υπηρεσιών στους δημότες, στην εκπαίδευση, στην ύδρευση, στην καθαριότητα, στην υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης μέσα από βιώσιμες για τα νησιά μας λύσεις και όχι βιομηχανικής κλίμακας έργα.
Για την βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών μας με σεβασμό στην ιστορία το περιβάλλον και την πολιτιστική τους ταυτότητα.
Για να μείνει η νεολαία στα νησιά μας και να αντιστραφούν οι τάσεις φυγής από τον τόπο μας.
Για να ενισχυθούν και να επεκταθούν οι υποδομές στην οδοποιία, στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια.
Για τον σχεδιασμό έξυπνων δράσεων της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, παύοντας τα νησιά μας να αποτελoύν προορισμό για ένα μήνα.
Για να διαμορφώσουμε το μέλλον που μας ταιριάζει και μας αξίζει.
Για να γίνουμε πρωταγωνιστές σ'  ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και απαιτεί συνεχώς γρήγορη προσαρμογή στις σύγχρονες εξελίξεις.

Φίλες και Φίλοι,
με οδηγό τα “θέλω και τα μπορώ” των συμπατριωτών μας και με πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη αλλαγή που έχει άμεσα ανάγκη ο τόπος μας, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων. Σε μια προσπάθεια που στοχεύει στην κινητοποίηση όλων μας, έξω και πέρα από κάθε κομματικά ή επιχειρηματικά κέντρα, και που θα στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή όλων μας μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και διαβουλεύσεις.
Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Νέο Ξεκίνημα. Να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας  οδηγώντας τα νησιά μας στην πρωτοπορία των κατακτήσεων. Γιατί το μέλλον ανήκει σε μας και σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να μας προσπεράσει.

Με πίστη και αφοσίωση στον κοινό μας στόχο, δηλαδή της Αναγέννησης των νησιών μας,

Ζαχαρίας Ι. Σουρής 
Υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου