Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΟΥΡΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ;

Μπορεί οι επαναληπτικές Εθνικές εκλογές να μονοπωλούν την πολιτική επικαιρότητα των ημερών, ωστόσο έντονη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις λαμβάνουν χώρα και στην τοπική πολιτική σκηνή των Κυθήρων, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν το Φθινόπωρο.
Ο νυν Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, που θα διεκδικήσει και 3η θητεία στο Δήμο, φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχει κάνει καλή προεργασία και κρατώντας την ομάδα του, ανακοινώνει μέρα με την ημέρα νέους υποψηφίους.
Στην αντιπολίτευση παρά την αρχική εικόνα κατακερματισμού που υπήρχε, φαίνεται πως τα πράγματα αλλάζουν και δημιουργείται μια δυναμική μετά την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του κ. Σουρή και όλα δείχνουν, πως εκείνος θα ηγηθεί της προσπάθειας απέναντι στον κ. Χαρχαλάκη, μια προσπάθεια που στόχο έχει την δημιουργία ενός κοινού συνδυασμού απέναντι στη νυν δημοτική αρχή.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαγουλάς, θα είναι παρών στην εκλογική μάχη του Οκτωβρίου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κι όχι ως επικεφαλής όπως είχε αρχικά κυκλοφορήσει, απόφαση όπως αναφέρουν πληροφορίες μας στην οποία οδηγήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Σοφίος που από την καθαρά Δευτέρα, έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, ανακοίνωσε πρόσφατα το όνομα της ομάδας του ''Ελεύθερα Κύθηρα'', χωρίς ωστόσο να έχει δώσει κάποια άλλη πληροφορία για τον υπο δημιουργία συνδυασμό του και τους υποψηφίους του.
Φαίνεται πως υπήρξαν συζητήσεις με την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης για κοινή κάθοδο, συζητήσεις που μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες λόγω διαφόρων ζητημάτων όπως μαθαίνουμε, κυρίως για το ποιός θα ηγηθεί της προσπάθειας αυτής και μένει να δούμε, αν τελικά ο κ. Σοφίος θα συνταχθεί στο πλευρό του κ. Σουρή (αν κι  εφόσον ο κ. Σουρής θα είναι ο επικεφαλής), αν θα καταφέρει να συγκροτήσει δικό του συνδυασμό για να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή αν θα αποσυρθεί εντελώς στην πορεία προς τις κάλπες.
Τελος όπως μαθαίνουμε συζητήσεις για κοινή εκλογική κάθοδο με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης έχει και η δημοτική παράταξη ''Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ''.
Πάντως ένα απ' τα βασικά ερωτήματα για πολλούς, στην περίπτωση κοινού συνδυασμού των αντιπολιτευτικών δυνάμεων, τόσο διαφορετικών ιδεολογικά μεταξύ τους, είναι αν αυτή η συνεργασία στηρίζεται σε ένα κοινό όραμα για το μέλλον των νησιών μας ή αν ο βασικός λόγος ταύτισης και συνεργασίας τους, είναι μονάχα η κοινή τους επιθυμία για ''απομάκρυνση'' του κ. Χαρχαλάκη από τη θέση του Δημάρχου.
Όμως κάποιος μπορεί να πεί έτσι είναι τα πράγματα στην πολιτική και μέχρι να κατατεθούν οι συνδυασμοί στο πρωτοδικείο είναι όλα ρευστά και μπορούν να αλλάξουν, με πιο χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα του κ. Στρατηγού που ενώ το περασμένο Φθινόπωρο συζητούσε να είναι επικεφαλής αντιπολιτευτικού συνδυασμού, ανακοίνωσε την υποψηφιότα του στο πλευρό του νυν Δημάρχου και του κ. Σουρή που αρχές Μαρτίου υπέγραφε (όπως δημοσιοποίησε ο κ. Χαρχαλάκης) με την παράταξη νυν Δημάρχου και πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε δημόσια απέναντι στη Δημοτική αρχή και πάει για επικεφαλής άλλης υπο δημιουργία δημοτικής παράταξης!
Το σίγουρο είναι πως εξελίξεις κι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, εκτός απροόπτου, θα υπάρξουν μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Τώρα μένει να δούμε αν τελικά οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν το Δήμο Κυθήρων στις 8 Οκτωβρίου θα είναι 2 ή 3, με τις πιθανότητες να κλείνουν αυτή τη στιγμή στον αριθμό 2.

Παναγιώτης Μπαχτής
TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου