Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ!

Μιας και χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για την οποία συνηθίζεται να γράφονται πολλά, ας πω και εγώ τις σκέψεις μου.
Η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος δεν πρέπει να εξαντλείται στις θεωρίες και στα ωραία λόγια κάθε 5η του Ιούνη. Ούτε σε συμβολικές ενέργειες, που την επόμενη ημέρα τις τρώει η λήθη.
Η ουσιαστική μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει να γίνεται με πράξεις, με έργα.
Έργα όπως ο ΧΥΤΥ, τα αποχετευτικά δίκτυα και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων που κάνουμε στα Κύθηρα. Όπως οι σύγχρονες τεχνολογίες στην ύδρευση, που μείωσαν τις απώλειες νερού κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Όπως το φωτοβολταϊκό πάρκο μισού μεγαβάτ στο Αμαξοστάσιο (στα πλαίσια του έργου της αποχέτευσης νοτίου τμήματος). Όπως η Ενεργειακή Κοινότητα, μέσα από την οποία το νησί μας δίνει τη δική του απάντηση στα φαραωνικά σχέδια των βιομηχανικών αιολικών πάρκων.
Δράσεις, όμως, πρέπει να κάνουν και οι πολίτες, όχι μόνο οι αρχές. Βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο και όπως είναι γνωστό οι 9 στις 10 πυρκαγιές πανελλαδικά προκύπτουν από ανθρώπινο χέρι (αμέλεια ή όχι). Ας είμαστε λοιπόν όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τηρώντας όλες τις διαδικασίες πυροπροστασίας. Ας μη σπαταλάμε το νερό σε άσκοπες χρήσεις. Ας τηρούμε τις οδηγίες των αρχών στα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Προστασία του περιβάλλοντος με ΠΡΑΞΕΙΣ λοιπόν!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου