Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ ΊΔΡΥΜΑ ΚΥΘΗΡΙΩΝ: ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΠΟΥ «ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ» ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

Ο Δήμος Αλίμου προσπαθεί να αποτρέψει την αξιοποίηση ενός οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων που θα επωφελήσει το μοναδικό Γηροκομείο που λειτουργεί στα Κύθηρα.

Ξεχειλίζει η οργή στα Κύθηρα κατά του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του νησιού «λειτουργώντας μεροληπτικά και άδικα προσπαθεί να υφαρπάξει ένα οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων από το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων το οποίο ενισχύει οικονομικά και στηρίζει το μοναδικό Γηροκομείο του νησιού το οποίο φιλοξενεί 54 ηλικιωμένους χωρίς να λαμβάνει καμία κρατική ενίσχυση».

Μάλιστα, το Ίδρυμα κινείται νομικά εναντίον του δήμου Αλίμου στέλνοντας εξώδικο σύμφωνα με το οποίο δηλώνει ότι θα απαιτήσει αποζημιώσεις για τις οικονομικές απώλειες που θα υποστεί λόγων των ενεργειών του δήμου.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων στην περιοχή του Αλίμου αποκτήθηκε από το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων μέσω δωρεάς και θέλησε να το εκμεταλλευτεί οικονομικά ώστε να συνεχίσει να στηρίζει το γηροκομείο του νησιού.

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, το οικόπεδο αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2004 μαζί με άλλα πέντε μικρότερα οικόπεδα με σκοπό στο μεγάλο οικόπεδο στο οποίο υπήρχε ημιτελές ακίνητο να γίνει το Πνευματικό Κέντρο των Κυθηρίων, στον Άλιμο. Κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης πάρθηκε η απόφαση το οικόπεδο να αξιοποιηθεί οικονομικά το οικόπεδο, προς όφελος και του Γηροκομείου.

Σύμφωνα δε με το εξώδικο, το 2019 ο δήμαρχος Αλίμου εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ακινήτου σε συνεργασία με το Ίδρυμα.

Για αυτό τον σκοπό, υπήρξαν επαφές διάρκειας δύο ετών ανάμεσα στις δύο πλευρές οι οποίες συμφώνησαν στην κοινή διαπίστωση της δυνατότητας αξιοποίησης του ακινήτου μόνο με το σύστημα της αντιπαροχής.

Ωστόσο, η αξιοποίηση του ακινήτου βάσει του νομοθετικού πλαισίου προϋπέθετε την διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού με βάση τους επωφελέστερους για το συμφέρον του ιδρύματος όρους αλλά και το «πράσινο φως» από την εποπτεύουσα αρχή που είναι η διεύθυνση κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε, με την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών, μετείχε και ο Δήμος Αλίμου η προσφορά του οποίου κρίθηκε μη συμφέρουσα για οικονομικούς και ποιοτικούς λόγους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου