Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΦΕΛΩΤΗ: ΠΡΟΣ ΌΦΕΛΟΣ ΤΙΝΩΝ;

Οι πρόσφατες, καταστρεπτικές πυρκαγιές στη Φελωτή επέτρεψαν να φανεί ξεκάθαρα η πορεία του δρόμου που χαράχθηκε παράνομα στις αρχές του καλοκαιριού. Ο δρόμος αυτός, που φημολογείται ότι διανοίχθηκε για να αποκτήσει πρόσβαση ιδιοκτησία δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, είναι πράγματι παράνομος και μάλιστα για περισσότερους του ενός λόγους:

• Πρώτον, διασχίζει άνευ αδείας δασική περιοχή.
• Δεύτερον, διασχίζει και καταπατεί, πάλι άνευ αδείας, δημόσια έκταση, ιδιοκτησία της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων.
• Τρίτον, μόνον η Περιφέρεια ή ο Δήμος έχουν δικαίωμα να ανοίγουν δρόμους, υπό τον όρο βέβαια να τηρούνται πιστά οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες. Τέτοιο έργο όμως ουδέποτε ψηφίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, ούτε αναφέρεται πουθενά στα υπό μελέτη έργα ή στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.


Η όλη υπόθεση μπλέκεται έτι περαιτέρω, δεδομένου πως η διάνοιξη έγινε με μηχανήματα ιδιοκτησίας της οικογενείας του Α’ αντιδημάρχου, κ. Μ. Πρωτοψάλτη. Το εάν αυτό έγινε έναντι κάποιας πληρωμής ή φιλικά αφιλοκερδώς είναι άνευ ουσίας: σημασία έχει το γεγονός ότι σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες μαρτυρίες, ο κ. αντιδήμαρχος συμμετείχε, άμεσα ή έμμεσα, σε παράνομη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος πράξη.


Ελπίζουμε σε μία γρήγορη και ξεκάθαρη απάντηση από μέρους της δημοτικής αρχής στα ερωτήματα που εγείρονται, και τούτο κυρίως για το καλό του ίδιου του Δήμου. Διότι στο νησί αρχίζει όλο και περισσότερο να εδραιώνεται η πεποίθηση πως η σημερινή δημοτική αρχή, αντιλαμβανόμενη ότι αδυνατεί πλέον με τις δύσκολες σημερινές συνθήκες να διαχειριστεί αποτελεσματικά τον δήμο, επιδίδεται σε αλλεπάλληλες παρατυπίες και παρανομίες προς όφελος ορισμένων (σίγουρα όμως όχι όλων) μελών της πλειοψηφίας. Αν τα λόγια αυτά ακούγονται σκληρά, είναι διότι πιστεύουμε πως ήλθε επιτέλους η στιγμή να αρχίζουν να λέγονται τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομά.



Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 10/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου