Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ...

Δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου φέτος, και το Υπουργείο Πολιτισμού οργανώνει και διαφημίζει σε όλη την Ελλάδα το πρόγραμμα «Στο Φως του Φεγγαριού: Αρχαιολογικοί Χώροι και μνημεία με την πανσέληνο». Συμμετέχουν και τα Κύθηρα, αλλά με τον λιτότερο και ποιό ωχαδελφίστικο τρόπο: το Κάστρο Χώρας θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου.
Σίγουρα καλό και αυτό, τουλάχιστον καλύτερο  από το τίποτα. Τι γίνεται όμως σε άλλους δήμους; Λίγα δείγματα: Στην Έδεσσα, «Θέατρο σκιών & εκδήλωση/εγκατάσταση ομίλου φίλων αστρονομίας».  Στην Κέρκυρα, «βραδιά ποίησης».  Στη Σίφνο, «Θεατρικό δρώμενο από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Σίφνου». Στην Πύλο, «Θεατρική παράσταση σε συνεργασία με το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο». Όπως βλέπετε, δεν μιλάμε για χλιδάτες εκδηλώσεις: πρόκειται απλώς για δήμους που διαθέτουν φαντασία και κέφι και που – το κυριότερο! – σέβονται και εκτιμούν τους δραστήριους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει τα δρώμενα των αντίστοιχων φορέων αυτό τα καλοκαίρι στα Κύθηρα, ας φαντασθούν τι θα μπορούσε να είχε στηθεί, ανέξοδα σχεδόν, στο Κάστρο Χώρας στις 31 Αυγούστου αν η δημοτική αρχή είχε δείξει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας και το ελάχιστο ενδιαφέρον. Αλλά βέβαια, αφού τόσο ωραία τα κατάφερε φέτος μόνος του, ο κ. δήμαρχος συνεχίζει να θεωρεί περιττή πολυτέλεια τόσο τη συνεργασία όσο και τη σύνθεση της επιβεβλημένης συμβουλευτικής επιτροπής για τον πολιτισμό.

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 24/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου